Ako upiecť pavlovky

Ak chcete upiecť pavlovky, nasledujte tieto kroky:

Príprava ingrediencií:

  • 4 veľké bielka
  • 1 šálka (220 g) kryštálového cukru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 1 lyžica octu alebo citrónovej šťavy
  • šľahačka na zdobenie
  • čerstvé ovocie na ozdobu (napríklad jahody, maliny, hrozienka)
  • čokoládová poleva na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 120 °C a pripravte si plech s papierom na pečenie.
  2. Bielka vložte do veľkej misky a začnite ich šľahať na nízkej rýchlosti, kým začnú vytvárať pevnú penu.
  3. Postupne pridávajte cukor do bielkov, asi lyžičku naraz. Šľahajte na vysokú rýchlosť, kým cukor nedosiahne rozpustnosť a zmes sa stane lesklou a pevnou.
  4. Do zmesi pridajte kukuričný škrob a ocot alebo citrónovú šťavu. Pomaly a opatrne ich vmiešajte do zmesi.
  5. Na plech s papierom na pečenie vytvorte malé pavlovky. Môžete ich vytvoriť lyžicou, takže na plechu budú malé hôrky.
  6. Pavlovky pečte asi 1-1,5 hodiny, kým nebudú pevné a suché na povrchu. Potom ich nechajte vychladnúť vo vypnutej rúre.
  7. Na vrch pavloviek pridajte šľahačku a ozdobte ich čerstvým ovocím. Ak chcete, môžete ich tiež posypať čokoládovou polevou.
  8. Hotové pavlovky podávajte ihneď a vychutnajte si ich!

Dúfam, že vám tieto pokyny pomôžu pri pečení pavloviek. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *