Ak chcete upiecť pavlovky, nasledujte tieto kroky:
Príprava ingrediencií:
- 4 veľké bielka
- 1 šálka (220 g) kryštálového cukru
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 1 lyžica octu alebo citrónovej šťavy
- šľahačka na zdobenie
- čerstvé ovocie na ozdobu (napríklad jahody, maliny, hrozienka)
- čokoládová poleva na ozdobu (voliteľné)
Postup:
- Predhrejte si rúru na 120 °C a pripravte si plech s papierom na pečenie.
- Bielka vložte do veľkej misky a začnite ich šľahať na nízkej rýchlosti, kým začnú vytvárať pevnú penu.
- Postupne pridávajte cukor do bielkov, asi lyžičku naraz. Šľahajte na vysokú rýchlosť, kým cukor nedosiahne rozpustnosť a zmes sa stane lesklou a pevnou.
- Do zmesi pridajte kukuričný škrob a ocot alebo citrónovú šťavu. Pomaly a opatrne ich vmiešajte do zmesi.
- Na plech s papierom na pečenie vytvorte malé pavlovky. Môžete ich vytvoriť lyžicou, takže na plechu budú malé hôrky.
- Pavlovky pečte asi 1-1,5 hodiny, kým nebudú pevné a suché na povrchu. Potom ich nechajte vychladnúť vo vypnutej rúre.
- Na vrch pavloviek pridajte šľahačku a ozdobte ich čerstvým ovocím. Ak chcete, môžete ich tiež posypať čokoládovou polevou.
- Hotové pavlovky podávajte ihneď a vychutnajte si ich!
Dúfam, že vám tieto pokyny pomôžu pri pečení pavloviek. Dobrú chuť!