Ako upiecť pečené gaštany? Ja nie som veľmi milovníčka gaštanov, no niekedy ich pečieme s dcérami, tie ich maju takto veľmi radi. Ja len utekám z kuchyne, keď sa to pripravuje. 🙂 Ale vám to zaiste bude chutiť.
Na pecenie pečených gaštanov budete potrebovať:
– 500 g čerstvých gaštanov
– voda
Ako upiecť pečené gaštany?
Postup:
1. Gaštany opláchnite pod tečúcou vodou a zatvorte im pokožku na vrchu. Nakrájajte im na vrchu krížkom, aby sa pri pečení nepraskli.
2. Namočte nakrájané gaštany do vody na 30 minút.
3. Vyberte ich z vody a osušte utierkou.
4. Predhrejte rúru na 200 °C.
5. Navrchu ich môžete posypiť soľou alebo korením podľa vlastnej chuti.
6. Gaštany položte na plech s papierom na pečenie a pečte ich v rúre asi 20 – 30 minút, kým nebudú pekne mäkké.
7. Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť a potom si ich už len môžete vychutnať!
2)
Pečené gaštany sú obľúbenou pochúťkou, ktorá je najčastejšie spojená s chladnejšími mesiacmi. Ich bohatá chuť a rozmanité využitie ich robia ideálnou voľbou pre chvíle, kedy túžite po niečom špeciálnom. V tomto článku vám predstavíme recept, ako upiecť lahodné pečené gaštany, ktoré si môžete vychutnať kedykoľvek a kdekoľvek.
Ingrediencie potrebné na pečené gaštany
Predtým, než začneme s postupom, pozrite sa zoznam požadovaných ingrediencií:
- Čerstvé gaštany (zhruba 500 g)
- Soľ (podľa chuti)
- Voda (na namáčanie)
Postup pečenia gaštanov
Teraz, keď máte všetko potrebné, môžeme prejsť na samotný postup. Pečenie gaštanov je jednoduché a zaručuje skvostnú chuť.
1. Príprava gaštanov: Najskôr si vyberte čerstvé, nepokazené gaštany. Následne ich dôkladne umyjte a namočte do vody na cca 30 minút, aby sa zmäkčili.
2. Rezanie gaštanov: Po namočení je potrebné gaštany narezať. Urobte prostredný križový rez na každom gaštane. Tento krok je kľúčový, keďže umožní, aby sa gaštany pri pečení rozbili a nedošlo k ich prasknutiu.
3. Pečenie: Predhrejte rúru na 200 °C. Rozložte gaštany na plech so rezom smerom nahor. Pečte ich 20-30 minút, kým sa koža nezačne odlupovať a gaštany nezmäknú.
4. Podávanie: Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť, následne olúpte a podávajte s jemnou posypkou soli. Pečené gaštany sú vynikajúce samostatne, ale môžu byť aj skvelým doplnkom k rôznym jedlám.
Využite tento jednoduchý recept na upiecť si doma chutné pečené gaštany a užite si ich lahodnú chuť s rodinou alebo priateľmi!
Chutne recept. Skusim, dakujem.
Pekne popisane. Uz sa tesim na pecenie gastanov.
Tento recept je skvelý! Nikdy som nevedela, ako upiecť gaštany, ale po prečítaní tohto článku sa na to určite odhodlám. Mám rada jedlá, ktoré sú jednoduché a chutné. Ďakujem za inšpiráciu!
Super návod! Gaštany som robil prvýkrát a podarilo sa mi ich upiecť presne podľa postupu. Chutili výborne a deti boli nadšené. Určite sa k receptu vrátim aj nabudúce!
Mňam, už sa teším na pečené gaštany! Tento recept vyzerá jednoducho a veľmi chutne. Je fajn, že si ich môžem pripraviť aj s deťmi. Vďaka za zdieľanie týchto super tipov!
Ďakujem za tento skvelý recept! Nikdy by ma nenapadlo piecť gaštany doma, ale teraz som rozhodnutý to vyskúšať. Je fajn mať také jednoduché návody, ktoré zvládne každý.
Vynikajúci článok! Pečené gaštany sú mojou obľúbenou pochúťkou, a tento recept je presne to, čo som hľadala. Určite si ich pripravím na najbližšiu rodinnú oslavu!
Nedávno sme s rodinou skúšali piecť gaštany a bol to hit! Tento postup je perfektný a jasný. Teším sa na ďalšie varenie s vašimi receptami!
‘Wow’! Toto vyzerá tak dobre! Gaštany mám veľmi rada a myslím si, že tento recept je ideálny na chladné večery. Už sa neviem dočkať ich ochutnania!
‘Pečené gaštany sú moje obľúbené!’ Tento návod je úžasný a ja som nadšená z toho, že ho môžem vyskúšať doma so svojimi deťmi. Ďakujem za inšpiráciu!’
‘Práve som upekl(a) svoje prvé gaštany podľa vášho návodu!’ Boli vynikajúce! Veľká vďaka za jednoduchý krok-za-krokom popis.’
Tento článok ma motivoval vyskúšať niečo nové! Pečené gaštany vyzerajú tak chutne a ja mám rada jednoduché recepty ako tento. Určite ho odporučím aj priateľom!