Ako upiecť pečené gaštany

Ako upiecť pečené gaštany? Ja nie som veľmi milovníčka gaštanov, no niekedy ich pečieme s dcérami, tie ich maju takto veľmi radi. Ja len utekám z kuchyne, keď sa to pripravuje. 🙂 Ale vám to zaiste bude chutiť.

Na pecenie pečených gaštanov budete potrebovať:

– 500 g čerstvých gaštanov
– voda

 

Ako upiecť pečené gaštany?

Postup:

1. Gaštany opláchnite pod tečúcou vodou a zatvorte im pokožku na vrchu. Nakrájajte im na vrchu krížkom, aby sa pri pečení nepraskli.

2. Namočte nakrájané gaštany do vody na 30 minút.

3. Vyberte ich z vody a osušte utierkou.

4. Predhrejte rúru na 200 °C.

5. Navrchu ich môžete posypiť soľou alebo korením podľa vlastnej chuti.

6. Gaštany položte na plech s papierom na pečenie a pečte ich v rúre asi 20 – 30 minút, kým nebudú pekne mäkké.

7. Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť a potom si ich už len môžete vychutnať!

 

 

2)

Pečené gaštany sú obľúbenou pochúťkou, ktorá je najčastejšie spojená s chladnejšími mesiacmi. Ich bohatá chuť a rozmanité využitie ich robia ideálnou voľbou pre chvíle, kedy túžite po niečom špeciálnom. V tomto článku vám predstavíme recept, ako upiecť lahodné pečené gaštany, ktoré si môžete vychutnať kedykoľvek a kdekoľvek.

Ingrediencie potrebné na pečené gaštany

Predtým, než začneme s postupom, pozrite sa zoznam požadovaných ingrediencií:

  • Čerstvé gaštany (zhruba 500 g)
  • Soľ (podľa chuti)
  • Voda (na namáčanie)

Postup pečenia gaštanov

Teraz, keď máte všetko potrebné, môžeme prejsť na samotný postup. Pečenie gaštanov je jednoduché a zaručuje skvostnú chuť.

1. Príprava gaštanov: Najskôr si vyberte čerstvé, nepokazené gaštany. Následne ich dôkladne umyjte a namočte do vody na cca 30 minút, aby sa zmäkčili.

2. Rezanie gaštanov: Po namočení je potrebné gaštany narezať. Urobte prostredný križový rez na každom gaštane. Tento krok je kľúčový, keďže umožní, aby sa gaštany pri pečení rozbili a nedošlo k ich prasknutiu.

3. Pečenie: Predhrejte rúru na 200 °C. Rozložte gaštany na plech so rezom smerom nahor. Pečte ich 20-30 minút, kým sa koža nezačne odlupovať a gaštany nezmäknú.

4. Podávanie: Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť, následne olúpte a podávajte s jemnou posypkou soli. Pečené gaštany sú vynikajúce samostatne, ale môžu byť aj skvelým doplnkom k rôznym jedlám.

Využite tento jednoduchý recept na upiecť si doma chutné pečené gaštany a užite si ich lahodnú chuť s rodinou alebo priateľmi!

Podobné príspevky

12 Komentárov

  1. Katarina41 píše:

    Chutne recept. Skusim, dakujem.

  2. Reznickova Zina píše:

    Pekne popisane. Uz sa tesim na pecenie gastanov.

  3. Kiki123 píše:

    Tento recept je skvelý! Nikdy som nevedela, ako upiecť gaštany, ale po prečítaní tohto článku sa na to určite odhodlám. Mám rada jedlá, ktoré sú jednoduché a chutné. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. JankoZrno píše:

    Super návod! Gaštany som robil prvýkrát a podarilo sa mi ich upiecť presne podľa postupu. Chutili výborne a deti boli nadšené. Určite sa k receptu vrátim aj nabudúce!

  5. LolaBubla píše:

    Mňam, už sa teším na pečené gaštany! Tento recept vyzerá jednoducho a veľmi chutne. Je fajn, že si ich môžem pripraviť aj s deťmi. Vďaka za zdieľanie týchto super tipov!

  6. PeťoHlava píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Nikdy by ma nenapadlo piecť gaštany doma, ale teraz som rozhodnutý to vyskúšať. Je fajn mať také jednoduché návody, ktoré zvládne každý.

  7. MiaKreativka píše:

    Vynikajúci článok! Pečené gaštany sú mojou obľúbenou pochúťkou, a tento recept je presne to, čo som hľadala. Určite si ich pripravím na najbližšiu rodinnú oslavu!

  8. TomášRybka píše:

    Nedávno sme s rodinou skúšali piecť gaštany a bol to hit! Tento postup je perfektný a jasný. Teším sa na ďalšie varenie s vašimi receptami!

  9. SofiaSrdiečko píše:

    ‘Wow’! Toto vyzerá tak dobre! Gaštany mám veľmi rada a myslím si, že tento recept je ideálny na chladné večery. Už sa neviem dočkať ich ochutnania!

  10. 'BoboZázrak' píše:

    ‘Pečené gaštany sú moje obľúbené!’ Tento návod je úžasný a ja som nadšená z toho, že ho môžem vyskúšať doma so svojimi deťmi. Ďakujem za inšpiráciu!’

  11. 'LukášHrac' píše:

    ‘Práve som upekl(a) svoje prvé gaštany podľa vášho návodu!’ Boli vynikajúce! Veľká vďaka za jednoduchý krok-za-krokom popis.’

  12. NinaUsmev píše:

    Tento článok ma motivoval vyskúšať niečo nové! Pečené gaštany vyzerajú tak chutne a ja mám rada jednoduché recepty ako tento. Určite ho odporučím aj priateľom!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *