Ako upiecť pizzu na kameni

Ak máte záujem pripraviť si pizzu na kameni, riaďte sa týmito krokmi:

  1. Najprv rozohrejte pec na najvyššiu teplotu (ideálne nad 500 °C) s pizzovým kameňom umiestneným vo vnútri. Je nevyhnutné, aby bol kameň poriadne nahriaty.
  2. Medzitým si pripravte cesto na pizzu podľa vašich preferencií. Vyvaľkajte ho na pomúčenej pracovnej doske a následne preneste na pizzovú pánev alebo do papierovej formy.
  3. Na predhriaty pizzový kameň položte pripravené cesto. Uistite sa, že je cesto rovnomerne rozložené a ploché.
  4. Ponechajte pizzu na kameni piecť približne 8-10 minút, avšak dbajte na jej vzhľad. Ak sú okraje zlatisté a syr je roztopený a dobre upečený, pizza je hotová.
  5. Vyberte hotovú pizzu z kameňa tromi vhodnými nástrojmi (napríklad pizzovou lyžičkou alebo ochranou proti teplu).
  6. Nechajte pizzu chvíľu odpočinúť pred tým, než ju začnete konzumovať.

Verím, že vám tieto rady pomôžu pri vytváraní skvelej pizze na kameni. Prajem dobrú chuť!

Koľko kalórií má banán?

Koľko kalórií má banán?

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *