Ako upiecť špargľu

Ako pripraviť pečenú špargľu? Špargľa patrí medzi zdraviu prospešné potraviny a odporúčam vám ju zaradiť do vášho každodenného jedálnička. Osobne som ju začala konzumovať už pred časom a som za to veľmi vďačná. Vaše telo vám za to tiež poďakuje.

Na pečenie špargle budete potrebovať:

– 500 g čerstvej špargle
– olivový olej
– soľ
– čierne korenie
– cesnak (nepovinné)

Postup pri pečení špargle

Návod:

1. Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.

2. Na začiatku odstráňte tvrdé konce špargle a spodnú zelenú časť jemne ošúpte. Ak sú stonky príliš hrubé, môžete ich nastrúhať na plátky.

3. Na plech si položte papier na pečenie a naň rovnomerne rozložte pripravenú špargľu.

4. Špargľu potrite olivovým olejom, osolte a ochuťte čiernym korením podľa svojich preferencií. Ak máte chuť, pridajte aj nasekaný cesnak.

5. Pečte špargľu v predhriatej rúre približne 15-20 minút, kým nie je jemná a získa zlatistú farbu.

6. Servírujte teplú buď ako prílohu, alebo ako samostatný pokrm. Príjemnú chuť!

Backhendl šalát s vyprážanými kuracími kúskami

Backhendl šalát s vyprážanými kuracími kúskami

Čítať viac »

Nezabudnite si vychutnať špargľu a nebojte sa ju zaradiť do svojho jedálnička, ako som už spomínala vyššie.

Ako upiecť špargľu?-2

2) Ako upiecť špargľu?

Špargľa je obľúbenou zeleninou, ktorú máme možnosť pripravovať rôznymi spôsobmi. Dnes vám chcem predstaviť jednoduchý recept, ako upiecť špargľu, pričom si zachová jej prirodzenú chuť a chrumkavosť. Pečená špargľa je vynikajúca ako príloha, alebo ako hlavná surovina v rozličných pokrmoch.

Ingrediencie na pečenú špargľu

Aby ste si mohli vychutnať úspešne pripravenú pečenú špargľu, pripravte si týchto niekoľko surovín:

  • 500 g čerstve špargle
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku (nepovinné)
  • parmezán na posypanie (nepovinné)

Postup na pečenie špargle

Príprava je mimoriadne jednoduchá. Na začiatku si rúru predhrejte na 200 °C. Medzitým sa venujte špargli — odlomte tvrdé konce a umyte ich pod tečúcou vodou. Potom ich osušte a vložte do misy.

Pridajte olivový olej, soľ a čierne korenie. Ak máte radi cesnak, môžete pridať aj nasekané strúčiky. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa špargľa dobre obalila v ochucovadlách.

Na plech vyložený papierom na pečenie rozložte špargľu do jednej vrstvy a pečte ju asi 15-20 minút. Po tejto dobe by špargľa mala byť nežná a zlatistá. Ak radi experimentujete, na konci pečenia môžete špargľu posypať parmezánom pre intenzívnejšiu chuť.

Ako môžete vidieť, pečenie špargle je veľmi jednoduché a rýchle. Tento pokrm si môžete vychutnať rôznymi spôsobmi, buď so zvyšnými jedlami, alebo len tak samotný ako zdravú a chutnú desiatu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 Komentárov

  1. Viva píše:

    Neviem či by som ju tak varila, ale tak je to na vás.

  2. Paťa píše:

    A čo je na tom akože zlé?
    Veď tak sa normálne pripravuje. Čo ju chceš piecť? 🙂

  3. Kocúr123 píše:

    Špargľa je naozaj skvelá! Dnes som ju upiekol podľa tohto receptu a bola chutná. Všetkým odporúčam pridať aj cesnak, dodá to úžasnú chuť. Ďakujem za tento jednoduchý recept, určite ho zopakujem!

  4. MartaZelena píše:

    Wow, špargľa je moja obľúbená zelenina! Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Pečená špargľa bola dokonale chrumkavá a mňam! Určite ju zaradím do svojho jedálnička častejšie. Odporúčam všetkým!

  5. PinkyBunny píše:

    Tento recept ma nadchol! Špargľu som nikdy predtým nepiekla, ale po prečítaní tohto návodu som sa do toho pustila. Výsledok bol fantastický! Zdravé a chutné jedlo, ktoré si budem často pripravovať. Ďakujem!

  6. JankoHrac píše:

    Pečená špargľa je fakt lahodná! Pripravil som ju k večeri a všetci si pochutnali. Olivový olej a korenie naozaj fungujú skvele spolu. Tento recept odporúčam každému, kto chce niečo zdravé a chutné.

  7. ZelenyListok píše:

    Musím povedať, že tento spôsob pečenia špargle ma naozaj oslovil! Je to veľmi jednoduché a výsledok stojí za to. Špargľa bola perfektne upečená a zdravá. Ďakujem za inšpiráciu, určite vyskúšam aj s parmezánom!

  8. RadoslavNohavice píše:

    Som nadšený z tejto prípravy špargle! Po prvýkrát som ju piekol a bolo to úžasné. Skvelé tipy na korenie, chutila famózne! Určite ju budem pripravovať častejšie ako prílohu k jedlám.

  9. Snehulienka98 píše:

    Špargľa sa stala mojou novou obľúbenou zeleninou vďaka tomuto receptu! Bola tak chutná, že sa rýchlo zjedla celá porcia. Odporúčam pridať cesnak na zvýraznenie chuti. Ďakujem za super nápad!

  10. _VeselyFotr_ píše:

    „Dnes som vyskúšal tento recept a musím povedať, že bol skvostný! Špargľa bola jemná a chrumkavá. Pridanie olivového oleja dodalo úžasnú chuť. Určite ho odporúčam vyskúšať každému, kto má rád zdravé jedlá.“

  11. _BublinkovaKava_ píše:

    „Pečenie špargle nikdy nebolo jednoduchšie! Postup je jasný a výsledok fantastický. Vždy som mala rada túto zeleninu, ale po tomto recepte jej dávam ešte väčší palec hore! Skvelé ako príloha aj samostatne.“

  12. _Svetluska2021_ píše:

    „Som milovníčka zdravej stravy a tento recept ma úplne dostal! Špargľa bola úžasne chutná po upečení s olivovým olejom a korením. Odporúčam skúsiť aj s parmezánom pre extra chuťové zážitky!“