Ako upiecť zabijáčkovú kašu? Po dlhých rokoch aj do mojej domácnosti zavítala zabíjačková slávnosť. Manžel na chalupe kupil prasa a išlo sa na vec. Tak vám z tejto príležitosti dávam aj mj skromný recept. Verím, že bude chutiť.
Na základný recept na zabíjačkovú kasu budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
– 500g zabíjačkového mäsa (napríklad bravčového)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 3 zemiaky
– 2 lyžice mletého papriky
– soľ, čierne korenie
– 200ml paradajkového pretlaku
– 1 lyžička majoránky
– 2 lyžice múky
– pol litra vody
Ako upiecť zabijáčkovú kašu?
Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky a cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.
2. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme mäso a orestujeme dozlato.
3. Pridáme mletú papriku, premiešame a za stáleho miešania pridáme vodu.
4. Nastrúhame zemiaky, pridáme do hrnca a necháme variť.
5. Pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie a majoránku a dusíme do mäkka.
6. Múku zalejeme trochou vody, aby nevznikali hrudky, a pridáme do hrnca.
7. Všetko premiešame a necháme chvíľu povariť, až sú zemiaky mäkké. Hotovú zabíjačkovú kasu môžeme podávať. Zdobíme petržlenovú vňaťkou a dochutíme podľa chuti. Dobrú chuť!
Joj ale to je dobrota.
Hejže Danka, tento rok musím spraviť zabíjačku.
Skvelá rada, veľká vďaka Lucka. 🙏