Ako uskladniť pór v mrazničke?

Uskladnenie pôr voľného listu v mrazničke môže byť trochu problématické, pretože pór obsahuje veľa vody a pri zmrazení sa jeho štruktúra mení. Tu je však niekoľko spôsobov, ako skladovať pór v mrazničke:

  1. Nakrájaný pór: Na začiatok očistite, umyte a nakrájajte pór na malé kúsky. Potom ich môžete rovnomerne rozložiť na plech a zmraziť. Keď sú kúsky zmrazené, preložte ich do vzduchotesnej mrazničkovej nádoby alebo vreciek a vráťte ich do mrazničky.
  2. Blanšírovaný pór: Ďalšou možnosťou je blanšírovanie póru pred zmrazením. Po očistení a nakrájaní pór v varnej vode rýchlo povařte pár minút. Potom ho vložte do ľadovej vody, aby ste zastavili tepelný proces. Nechajte pór dôkladne odkvapkať, preložte do mrazuvzdorných nádob alebo vreciek a uložte do mrazničky.
  3. Pór v pyré: Ak preferujete pórovoé pyré, môžete pór pred použitím rovno rozšľahať v mixéri alebo strúhadle a potom zmraziť v mrazuvzdorných nádobách. Pyré môžete neskôr použiť v rôznych receptoch.

 

Ako uskladniť pór v mrazničke?

Uskladnenie póru v mrazničke je skvelý spôsob, ako si zachovať jeho čerstvosť a chuť po dlhú dobu. Ak ste sa rozhodli pór zamraziť, postupujte podľa týchto jednoduchých krokov:

  1. Výber a príprava póru: Vyberte si čerstvý a kvalitný pór. Vyhnite sa pórim, ktoré sú hnedé alebo majú poškodené listy. Pór dôkladne umyte pod tečúcou vodou, aby ste odstránili všetky nečistoty a zeminu. Potom odrežte korene a horné listy, pričom ponecháte pár zelených listov, ktoré pridať chuť.

  2. Blanšírovanie: Pred zamrazením je dôležité pór blanšírovať. Priveďte do varu veľké množstvo vody a pridajte soľ. Pór nakrájajte na požadovanú veľkosť (napríklad na kolieska alebo prúžky) a vložte ho do vriacej vody na približne 2-3 minúty. Tým sa zastaví proces rastu a zachová farbu a chuť.

  3. Chladenie: Po blanšírovaní pór okamžite vložte do studenej vody, aby ste zastavili varenie. Nechajte ho tam niekoľko minút, aby dostatočne vychladol.

  4. Sušenie: Dôkladne osušujte pór papierovými utierkami alebo čistou kuchynskou utierkou. Je dôležité, aby bol pór suchý, aby nedochádzalo k tvorbe ľadu počas zmrazovania.

  5. Balenie: Pór môžete zabaliť do plastových vrecúšok na mrazenie, alebo ho môžete uložiť do vzduchotesných nádob. Uistite sa, že ste odstránili čo najviac vzduchu, aby ste minimalizovali vznik mrazových popálenín.

  6. Označovanie a skladovanie: Nezabudnite označiť obaly dátumom a typom potraviny. Pór môže byť v mrazničke uložený až 6-12 mesiacov.

Keď budete potrebovať pór, stačí ho vytiahnuť z mrazničky a použiť podľa potreby. Môžete ho pridať do polievok, dusených jedál, alebo ho použiť ako prílohu. Takto jednoducho si môžete uchovať čerstvý pór aj na dlhšie. Bon appétit!

Podobné príspevky

53 Komentárov

  1. Tin píše:

    Pór mrazím pravidelne, pretože ho často používam do polievok a omáčok. Blanšírovanie je pre mňa kľúčové, pretože tak si zachová lepšiu chuť aj farbu

  2. Dávid píše:

    Vždy, keď mám prebytok póru, snažím sa ho spracovať a zamraziť. Je to skvelý spôsob, ako mať po ruke čerstvú zeleninu aj mimo sezóny

  3. Nika píše:

    Mrazím pór už niekoľko rokov a nikdy som nemal problém. Dobre ho zabalím a vždy je pripravený na použitie, keď ho potrebujem do jedla.

  4. Labuda Tibor píše:

    Nakrájaný pór je skvelá voľba, ľahko sa ukladá a môžem ho pridať do mnohých jedál.

  5. Rvydareny píše:

    Blanšírovanie póru pred zmrazením znie ako dobrý nápad, vyskúšam to určite.

  6. Apirosova píše:

    Pyré z póru je super, skvelý tip!

  7. Udekys píše:

    Dôležité je tiež odstrániť čo najviac vzduchu z obalov, aby sa minimalizovali mrazové popáleniny.

  8. Yhajzerova píše:

    Ďakujem za super návod! Teraz už viem, ako si uskladniť pór v mrazničke a mať ho vždy po ruke.

  9. Eleonora Svobodova píše:

    Tieto tipy sú naozaj užitočné. Určite ich vyskúšam pri nasledujúcom nákupe póru. Vďaka!

  10. Gpokorny píše:

    Super post! Rada sa učím niečo nové a teraz mám aj nový spôsob, ako zachovať čerstvosť póru.

  11. Matus94 píše:

    Nikdy by ma nenapadlo, že je možné zmraziť pór v pyré. Skvelý nápad, ďakujem!

  12. Radicova Vanda píše:

    Super návod. Ušetrí mi to veľa času a peňazí. Nemusím chodiť tak často na trh po čerstvý pór.

  13. Bsurka píše:

    Ďakujem za tipy, veľmi užitočné rady na skladovanie póru v mrazničke.

  14. Fbutvinova píše:

    Nikdy som nevedela, že pór je možné zmraziť. Skvelý nápad, určite vyskúšam!

  15. Wholubova píše:

    Takéto informácie sú pre mňa ako začiatočníka veľmi užitočné. Ďakujem za zdieľanie.

  16. Moric Zemanova píše:

    Nakrájaný pór skvelý nápad, určite vyskúšam.

  17. Nabelek Bernard píše:

    Táto metóda sa mi veľmi páči, ďakujem za tip!

  18. Konecny Eliska píše:

    Vynikajúce rady pre zachovanie póru na dlhšiu dobu.

  19. Podhradska Viola píše:

    Rada by som vyskúšala aj to pyré z póru, zdá sa byť chutné.

  20. Hkral píše:

    Nakrájaný pór som ešte nikdy nezmrazovala, ale teraz to skúsim. Ďakujem za tipy!

  21. Krufus píše:

    Super článok, veľmi užitočné rady. Už sa teším na to, že si vyskúšam uskladnenie póru v mrazničke.

  22. Kristof91 píše:

    Tieto rady sú pre mňa ako stvorené. Rád experimentujem v kuchyni a teraz sa pokúsim zamraziť aj pór.

  23. Jozefina64 píše:

    Veľmi dobrý nápad s tým blanšírovaním. Nikdy by ma nenapadlo, že aj takto možno zmraziť pór.

  24. Simonova Alica píše:

    Super článok! Rada by som skúsila zamraziť pór, takto som to ešte nikdy neskúšala, ale teraz sa na to teším.

  25. Alzbeta85 píše:

    Ďakujem za skvelé rady. Určite to vyskúšam a budem mať vždy po ruke čerstvý pór!

  26. Tamara Ondrejkova píše:

    Neviem si predstaviť variť bez čerstvého póru, takže toto je super nápad ako si ho uchovať dlhodobo!

  27. Dusan Samel píše:

    Nikdy by ma nenapadlo, že môžem pór zmraziť. Skvelé tipy!

  28. Lukacova Ludomil píše:

    Veľmi užitočné rady, vďaka za článok.

  29. Pvlckova píše:

    Určite vyskúšam! Mám vždy zbytočný pór a takto nevyhodím nič.

  30. Ismrek píše:

    Naozaj skvelé nápady na uskladnenie póru. Ušetrí mi to veľa peňazí.

  31. Nemec Karol píše:

    Skvelé informácie pre tých z nás, ktorí radi varia so sezónnymi surovinami.

  32. Regina Adamcova píše:

    Super, konečne viem ako si poradiť s pórom, keď ho kúpim vo veľkom množstve!

  33. Anezka Neruda píše:

    Skvelý článok s podrobnými návodmi. Určite vyskúšam zamraziť aj ja pór!

  34. Horvathova Veronika píše:

    Užitočné rady, určite vyskúšam. Pór sa mi často doma premrhá, pretože ho neviem spotrebovať včas.

  35. Mtothova píše:

    Tieto tipy sú super, určite vyskúšam.

  36. Lmojzis píše:

    Nikdy som nevedel, že môžem pór zmraziť!

  37. Vladimir07 píše:

    Dobrý nápad, ako uchovať pór v mrazničke. Určite vyskúšam!

  38. Ekral píše:

    Ďakujem za skvelý tip! Teraz budem mať vždy čerstvý pór doma.

  39. Blaho Simona píše:

    Ďakujem za užitočné rady, akosi som si nevedela rady so zmrzlinou.

  40. Dagmara75 píše:

    Článok mi veľmi pomohol s tým, ako uskladniť pór.

  41. Smajlík123 píše:

    Tento článok mi veľmi pomohol! Nikdy som nevedel, ako správne uskladniť pór v mrazničke. Dúfam, že sa mi podarí zachovať jeho čerstvosť a chuť. Ďakujem za tipy, určite ich vyskúšam!

  42. ZelenýKocúr píše:

    Skvelé rady! Pór je moja obľúbená zelenina a po prečítaní tohto článku viem, ako ho správne zmraziť. Určite sa budem riadiť vašimi krokmi. Teším sa na chutné jedlá s ním!

  43. JasnáHviezda píše:

    Wow, toto je presne to, čo som potreboval vedieť! Zmrazenie póru ma vždy desilo, ale vaša metóda blanšírovania vyzerá jednoduchšie. Ďakujem za jasné inštrukcie a teším sa na varenie!

  44. SvetlýNápad píše:

    Ďakujem za užitočné tipy na uskladnenie póru! Nikdy by ma nenapadlo blanšírovať ho pred zmrazením. Už sa teším, ako ho využijem vo svojich receptoch a zachovám jeho skvelú chuť.

  45. KreatívnyChef88 píše:

    Veľmi dobré rady o zamrazení póru! Cítim sa teraz oveľa istejšie pri príprave tohto výnimočného zeleného pokladu. Veľmi sa mi páči vaša jasnosť vo vysvetleniach, určite to vyskúšam!

  46. RýchlyRobo píše:

    ‘Tento článok ma presvedčil o tom, že zmrazenie póru nie je také zložité, ako som si myslel. Rád varím a teším sa na nový spôsob uchovania mojej obľúbenej zeleniny. Super inšpirácie!’

  47. _MňamMňam_ píše:

    ‘Wow, aké užitočné informácie! Konečne viem, ako správne pripraviť pór na mrazák. Určite skúsim blanšírovanie a uvidím ten rozdiel v chuti pri varení. Ďakujem za skvelý článok!’

  48. _Pórik007_ píše:

    ‘Toto sú úžasné tipy! Veľmi sa teším na svoje nové skúsenosti so zmrazovaním póru. Vaše rady sú jednoduché a praktické – už sa nemôžem dočkať prípravy lahodných jedál.’

  49. _ChutnýZeleninovýRaj_ píše:

    ‘Skvelé informácie o skladovaní póru! Vďaka vám budem mať vždy po ruke čerstvý pór do polievok alebo šalátov. Dúfam, že aj ostatní čitatelia si z toho vezmú ponaučenie!’

  50. _VeseleJablko_ píše:

    ‘Tento článok bol veľmi informatívny! Pór mám rád a už viem, akým spôsobom ho správne zamraziť bez straty chuti. Teším sa na ďalšie recepty s ním!’

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *