Brokolicová polievka je chutná a zdravá voľba na chladné dni. Tu je podrobný postup, ako ju pripraviť:

Suroviny:

  • 2 stredne veľké hlávky brokolice
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekaného
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka mlieka alebo smotany (voliteľné)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlen alebo koriander)

Ako uvariť brokolicovú polievku?

Postup:

  1. Brokolicu očistite a nakrájajte na menšie ružičky. Väčšie kusy stoniek rozdrvte nožom na menšie kúsky.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista, asi 5 minút.
  3. Pridajte brokolicu do hrnca a miešajte ju s cibuľou a cesnakom, aby sa všetko dobre prepojilo.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a privedte k varu. Potom znižte teplotu a nechajte polievku dusiť asi 15-20 minút, kým sa brokolica zmäkne.
  5. Ak chcete hladšiu konzistenciu polievky, môžete ju rozmixovať pomocou mixéra alebo ponorného mixéra, kým nedosiahnete požadovanú textúru. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trochu vývaru alebo mlieka / smotany.
  6. Ochutnajte polievku a pridajte soľ a čierne korenie podľa svojej chuti. Ak chcete viac aromatické chute, môžete pridať aj iné bylinky alebo koreniny podľa svojho výberu.
  7. Ak ste spokojní s chuťou a konzistenciou, odstavte polievku z ohňa.
  8. Servírujte teplú polievku do misiek a ozdobte ju čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo koriander.

Dúfam, že tento podrobný postup vám pomôže pri príprave brokolicovej polievky. Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *