Medvedí cesnak je divoká rastlina, ktorá sa často používa na prípravu polievok a iných jedál. Táto bylinka má silnú cibuľovú chuť s náznakmi cesnaku a je najlepšie zbierať ju na jar alebo skoro v lete, keď je v plnom rozkvete.

Čo sa týka polievky z medvedieho cesnaku, existuje mnoho spôsobov, ako ju pripraviť. Tu je jedna jednoduchá receptúra:

Ingrediencie:

  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 hrste medvedieho cesnaku (dobre opláchnutého a nakrájaného)
  • 4 zemiaky (olúpané a nakrájané na kocky)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Polievka z medvedieho cesnaku

Postup:

  1. V hrnci na stredne silnom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte nakrájané zemiaky a medvedí cesnak. Zmes premiešajte a duste pár minút.
  3. Zalejte všetko zeleninovým vývarom a varíme do mäkka, asi 20 – 25 minút.
  4. Polievku rozmixujte tyčovým mixérom, až kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Ak máte radi polievku s kúskami, nemusíte ju mixovať úplne do hladka.
  5. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  6. Servírujte polievku teplú a môžete ju ozdobiť čerstvými bylinkami alebo kúskami chleba.

Dúfam, že si vychutnáte túto polievku z medvedieho cesnaku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *