Kyslá hubová polievka so zemiakmi je tradičná slovenská jedlo, ktorá je veľmi obľúbená najmä v chladných mesiacoch. Tu je recept na jej prípravu:

Suroviny:
– 500 g čerstvých húb (napríklad hribové, dubáky)
– 2 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– olej
– soľ, korenie, petržlenová vňať

 

Kyslá hubová polievka so zemiakmi recept

Postup:
1. Na začiatok si očistite huby a nakrájajte ich na menšie kúsky.
2. Na panvici si rozohrejte olej a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridajte do panvice nakrájané huby a nechajte ich chvíľu dusiť.
4. Medzitým očistite zemiaky a nakrájajte ich na malé kocky.
5. Do hrnca nalejte zeleninový vývar a pridajte doňho nakrájané zemiaky.
6. Pridajte do hrnca aj obsah z panvice s hubami, cibuľou a cesnakom.
7. Nechajte všetko variť asi 30 minút, kým zemiaky nezmäknú.
8. Nakoniec pridajte smotanu na varenie a dochuťte polievku soľou, korením a nastrúhanou petržlenovou vňaťou.

Kyslá hubová polievka so zemiakmi je hotová! Podáva sa teplá, ozdobená čerstvým petržlenom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *