Ako uvariť gaštany

Ako uvariť gaštany? A ideálne tak aby boli chutné.
Je pravdou, že som im prvýkrat neprišla na chuť. Keďže nie je to jedlo, ktoré by sa skvele jedlo. No ja ich uvarím, potom jemnej rozdrvím a dám dp rúry vysušiť. Takto ich používam ako korenie. Napríkald do smotanovej omáčky k mäso. Ale opratrne so sypaným gaštanom.

Na prípravu pečených gaštanov budete potrebovať:
– 500 g gaštanov
– soľ
– voda

Ako uvariť gaštany?

Postup:
1. Gaštany dôkladne umyte a narežte na povrchu krížikom.
2. Do hrnca nalejte vodu a pridajte štipku soli. Pridajte gaštany a nechajte ich variť približne 15 minút.
3. Potom ich vyberte z vody a nechajte ich trochu vychladnúť.
4. Predhrejte rúru na 200 °C a položte gaštany na plech vyložený papierom na pečenie.
5. Pečte ich v rúre asi 20 – 30 minút, kým nebudú pevné a vonia z nich lahodne.
6. Hotové gaštany vyberte z rúry a podávajte ešte teplé.

Dobrú chuť!

 

2)

Gaštany sú skvelou jesennou delikatesou, ktorá poteší nielen vašich blízkych, ale aj vašu chuť. Dnes si povieme, ako správne pripraviť gaštany, aby ste si z nich mohli vychutnať lahodný a výživný pokrm. Tento recept je jednoduchý a dá sa pripraviť aj na rodinnej oslave alebo počas zimného večera.

Potrebné ingrediencie na varenie gaštanov

Predtým, ako sa pustíme do samotného varenia, tu je zoznam ingrediencií, ktoré budeme potrebovať:
– čerstvé gaštany (500 g)
– voda (na varenie)
– soľ (podľa chuti)
– maslo (na podávanie)
– čerstvé bylinky (napríklad tymián, pre vylepšenie chuti)

Postup varenia gaštanov

Teraz si ukážeme, ako uvariť gaštany krok za krokom:
1. Najprv gaštany dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou. Týmto spôsobom odstránime nečistoty a prach.
2. Potom si na každé gaštanové jadro urobíme malý zárez, čím zabránime praskaniu počas varenia.
3. Vložíme gaštany do hrnca a zalejeme ich dostatočným množstvom vody, aby ich pokryla.
4. Pridáme štipku soli a zmes uvedieme do varu. Následne varíme na strednej teplote približne 30 minút.
5. Po uplynutí času, scedíme gaštany a necháme ich chvíľu vychladnúť, potom ich šúpeme a podávame s maslom a bylinkami.

Takto si môžete pripraviť skvelé a chutné gaštany, ktoré oslovia každého. Nezabúdajte, že gaštany môžete podávať ako samostatnú pochúťku alebo ich využiť ako prísadu do rôznych jedál, aby ste obohatili ich chuť.

Podobné príspevky

9 Komentárov

  1. Ladislav37 píše:

    Výborný návod na prípravu gaštanov, určite vyskúšam tento recept!

  2. Hhotova píše:

    Tento recept je veľmi užitočný, vďaka za zdieľanie!

  3. KreatívnaMačka píše:

    Nikdy som nejedla gaštany, ale po prečítaní tohto receptu ich určite vyskúšam! Znie to veľmi chutne a jednoduché. Milujem jesenné pochúťky a verím, že gaštany sa stanú mojou obľúbenou. Ďakujem za tip!

  4. JasnéSlnečko píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Gaštany sú skvelé, ale nikdy som nevedela, ako ich správne pripraviť. Teraz viem, čo s nimi robiť. Určite skúsim aj tie bylinky. Teším sa na ochutnávku!

  5. ZábavnýHrac píše:

    Recept na gaštany je super! Už sa teším na to, ako si ich pripravím doma. Je skvelé mať takýto jednoduchý návod po ruke. Môžem si ich pridať do omáčky a vylepšiť tak chuť jedla!

  6. Srdiečko123 píše:

    Gaštany sú naozaj výborné! Tento recept mi dal presne to, čo som potrebovala. Vždy som mala problém s ich prípravou. S touto radou určite dosiahnem úspech a užijem si skvelú chuť!

  7. ChutnáNoc píše:

    Wow, aký úžasný návod! Gaštany sú pre mňa novinkou a veľmi ma zaujali. Určite ich skúsim podľa vášho postupu. Som nadšená z toho, že sa dajú použiť aj do omáčky!

  8. ŠťastnýJelen píše:

    Tento recept na gaštany vyzerá jednoducho fantasticky! Už dlho hľadám spôsob, ako ich pripraviť a vychutnať si ich pravú chuť. Ďakujem za skvelý tip, teším sa na varenie!

  9. VeselýPetrík píše:

    ‘Veľmi praktický článok! Gaštany mám rád už od detstva a rád by som si ich pripravil takto chutne a jednoducho. Naozaj oceňujem vaše rady ohľadom varenia aj pečenia gaštanov.’

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *