Ako uvariť ružičkový kel?
Poslednú dobu ho častejšie a častejšie pripravujem. Najme k zemaikom do polievky, Najme k zeleninovej polievke, no niekedy siahnem aj po mrazenom.
Na varenie ružičkového kelu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 1 hlávka ružičkového kelu
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Ako uvariť ružičkový kel?
Postup:
1. Kel si očistite od zvončekov a umyte ho pod tečúcou vodou.
2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobné kúsky.
3. V hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
4. Pridajte ružičkový kel a zalejte trochou vody. Osolte a okorenite podľa chuti.
5. Poduste kel na miernom ohni, kým nezmäkne.
6. Podávajte teplý ružičkový kel ako prílohu ku hlavnému jedlu.
Dobrú chuť!
2)
Ružičkový kel, jeden z najmenej ocenených druhov zeleniny, je skutočný poklad na našich tanieroch. Je nielen bohatý na živiny, ale aj veľmi variabilný v kuchyni. Dnes si predstavíme, ako ho správne uvariť, aby vynikla jeho chuť a nutričné hodnoty.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu výnimočného pokrmu z ružičkového kelu budete potrebovať:
- 500 g čerstvého ružičkového kelu
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Parmezán na posypanie (voliteľné)
Postup prípravy ružičkového kelu
Ako prvé, dôkladne umyte ružičkový kel v studenej vode. Odstráňte poškodené vonkajšie listy a spodné časti. Potom kvety rozkrájajte na polovice, čo urýchli varenie a zlepší chuť.
Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a sauté ho približne 1 minútu, kým nezačne voňať. Potom pridajte pripravovaný ružičkový kel. Dôkladne premiešajte, aby sa olej a cesnak rovnomerne rozložili po všetkých kúskoch.
Podľa potreby osoľte a okoreňte. Varíme 8 – 10 minút, občas premiešame, až kým kel nezmäkne a nezačne jemne hnednúť. Ak máte radi tvrdší kel, môžete skrátiť čas varenia.
Na záver môžete posypať strúhaným parmezánom alebo ho podávať so štipkou citrónovej šťavy pre osvieženie chuti. A voilà, máte hotový chutný ružičkový kel!
Článok mi pomohol naučiť sa nový spôsob prípravy ružičkového kelu. Už sa teším, až ho vyskúšam!
Ružičkový kel je naozaj skvelá zelenina, rada by som vyskúšala tento recept.
Mám rád ružičkový kel, a tento post mi dal novú inšpiráciu na jeho prípravu.
Ružičkový kel je super! Nikdy som ho nejedla, ale po prečítaní tohto článku by som ho rada vyskúšala. Určite sa mi podarí uvariť ho podľa týchto jednoduchých pokynov. Ďakujem za recept!
Wow, aký zaujímavý spôsob prípravy ružičkového kelu! Vždy som si myslel, že je to len obyčajná zelenina, ale teraz vidím, aké možnosti má. Určite to skúsim na večeru. Dobrú chuť všetkým!
Tento recept na ružičkový kel ma veľmi zaujal! Rád varím a hľadám nové chute. Myslím si, že toto bude perfektné ku kuraciemu mäsu. Ďakujem za tipy, teším sa na výsledok!
To znie skvele! Ružičkový kel som nikdy nevedel pripraviť takto chutne. Určite vyskúšam ten olivový olej a cesnak, to musí byť lahodné! Teším sa na nové kulinárske dobrodružstvo.
Skvelý návod na prípravu ružičkového kelu! Mám rád zdravé jedlá a tento recept je presne to, čo hľadám. Urobím si ho už zajtra a dúfam, že mi bude chutiť rovnako ako vyzerá!
Ružičkový kel? To je moja obľúbená zelenina! Tento recept vyzerá jednoducho a chutne. Už sa teším na večeru s týmto jedlom. Veľká vďaka za zdieľanie takéhoto úžasného nápadu!
“Tento článok o ružičkovom kele ma úplne nadchol! Vždy som mal problém s jeho varením, ale teraz mám jasný plán. Teším sa na nový pokrm a verím, že osloví aj moju rodinu!”
“Ružičkový kel je skvelá voľba pre zdravé jedlo! Tento recept vyzerá jednoducho fantasticky a určite ho vyskúšam čoskoro. Nemôžem sa dočkať tej chuti so strúhaným parmezánom.”
“Neuveriteľné tipy na varenie ružičkového kelu! Snažil som sa ho robiť predtým a nikdy nebol tak dobrý ako podľa vašich rád. Skúsim aj citrónovú šťavu pre extra chuť.”
“Ďakujem za tento úžasný recept! Ružičkový kel som robil len raz a bol hrozný. Teraz viem presne, čo robiť inak – cibuľa a cesnak sú určite skvelé ingrediencie.”