Ako uvariť ružičkový kel

Ako pripraviť ružičkový kel?

V poslednej dobe ho často zařadzujem do svojich jedál. Predovšetkým sa hodí k zemiakom do polievok, predovšetkým do zeleninovej polievky, no občas využijem aj mrazenú verziu.

Na prípravu ružičkového kelu budete potrebovať tieto suroviny:

– 1 hlávku ružičkového kelu
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ, mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti

Ako pripraviť ružičkový kel?

Postup:

1. Očistite kel od vonkajších listov a dôkladne ho umyte pod tečúcou vodou.
2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky.
3. V hrnci rozohrejte olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
4. Pridajte ružičkový kel a zalejte trochou vody. Osolte a okorenite podľa preferencií.
5. Poduste kel na miernom ohni, kým nezjemní.
6. Podávajte teplý ružičkový kel ako prílohu ku hlavnému jedlu.

Vychutnajte si to!

Ako uvariť ružičkový kel?-2

Rýchla krémová polievka z ružičkového kelu

Rýchla krémová polievka z ružičkového kelu

Čítať viac »

2) Ako uvariť ružičkový kel?

Ružičkový kel, jeden z menej uznávaných druhov zeleniny, predstavuje skutočný poklad na našich tanieroch. Je nielen bohatý na živiny, ale aj veľmi variabilný v kuchynskej príprave. Dnes si ukážeme, ako ho správne uvariť, aby sa zvýraznila jeho chuť a nutričné hodnoty.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na vytvorenie výnimočného pokrmu z ružičkového kelu budete potrebovať:

  • 500 g čerstvého ružičkového kelu
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku, nadrobno nasekaný
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)

Postup prípravy ružičkového kelu

Najprv dôkladne umyte ružičkový kel vo studenej vode. Odstráňte poškodené vonkajšie listy a spodné časti. Potom rozkrájajte kvety na polovice, čo urýchli proces varenia a zlepší chuť.

Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a sauté ho približne 1 minútu, kým nezačne voňať. Potom pridajte očistený ružičkový kel. Dôkladne premiešajte, aby sa olej a cesnak rovnomerne rozložili po všetkých kúskoch.

Podľa potreby osoľte a okoreňte. Varíme 8 – 10 minút, občas premiešame, až kým kel nezmäkne a nezačne jemne hnednúť. Ak preferujete tvrdší kel, môžete skrátiť dobu varenia.

Na záver môžete posypať strúhaným parmezánom alebo ho podávať so štipkou citrónovej šťavy pre osvieženie chuti. A voilà, máte pripravený chutný ružičkový kel!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Uvesely píše:

    Článok mi pomohol naučiť sa nový spôsob prípravy ružičkového kelu. Už sa teším, až ho vyskúšam!

  2. Viktor Vesela píše:

    Ružičkový kel je naozaj skvelá zelenina, rada by som vyskúšala tento recept.

  3. Oliver11 píše:

    Mám rád ružičkový kel, a tento post mi dal novú inšpiráciu na jeho prípravu.

  4. MalaZuzka píše:

    Ružičkový kel je super! Nikdy som ho nejedla, ale po prečítaní tohto článku by som ho rada vyskúšala. Určite sa mi podarí uvariť ho podľa týchto jednoduchých pokynov. Ďakujem za recept!

  5. Kocurko123 píše:

    Wow, aký zaujímavý spôsob prípravy ružičkového kelu! Vždy som si myslel, že je to len obyčajná zelenina, ale teraz vidím, aké možnosti má. Určite to skúsim na večeru. Dobrú chuť všetkým!

  6. JasnyDen píše:

    Tento recept na ružičkový kel ma veľmi zaujal! Rád varím a hľadám nové chute. Myslím si, že toto bude perfektné ku kuraciemu mäsu. Ďakujem za tipy, teším sa na výsledok!

  7. Svetielko píše:

    To znie skvele! Ružičkový kel som nikdy nevedel pripraviť takto chutne. Určite vyskúšam ten olivový olej a cesnak, to musí byť lahodné! Teším sa na nové kulinárske dobrodružstvo.

  8. KreativnyPavol píše:

    Skvelý návod na prípravu ružičkového kelu! Mám rád zdravé jedlá a tento recept je presne to, čo hľadám. Urobím si ho už zajtra a dúfam, že mi bude chutiť rovnako ako vyzerá!

  9. Radoslav2023 píše:

    Ružičkový kel? To je moja obľúbená zelenina! Tento recept vyzerá jednoducho a chutne. Už sa teším na večeru s týmto jedlom. Veľká vďaka za zdieľanie takéhoto úžasného nápadu!

  10. Drobcek5 píše:

    „Tento článok o ružičkovom kele ma úplne nadchol! Vždy som mal problém s jeho varením, ale teraz mám jasný plán. Teším sa na nový pokrm a verím, že osloví aj moju rodinu!“

  11. VeseleJanko píše:

    „Ružičkový kel je skvelá voľba pre zdravé jedlo! Tento recept vyzerá jednoducho fantasticky a určite ho vyskúšam čoskoro. Nemôžem sa dočkať tej chuti so strúhaným parmezánom.“

  12. ZelenyTomik píše:

    „Neuveriteľné tipy na varenie ružičkového kelu! Snažil som sa ho robiť predtým a nikdy nebol tak dobrý ako podľa vašich rád. Skúsim aj citrónovú šťavu pre extra chuť.“

  13. SladkySnivatel píše:

    „Ďakujem za tento úžasný recept! Ružičkový kel som robil len raz a bol hrozný. Teraz viem presne, čo robiť inak – cibuľa a cesnak sú určite skvelé ingrediencie.“