Dark Mode Light Mode

Ako uvariť tekvicovú polievku?

Ako uvariť tekvicovú polievku? Ako uvariť tekvicovú polievku?
Ako uvariť tekvicovú polievku?

Ak máte záujem pripraviť si tekvicovú polievku, postupujte podľa týchto krokov:

  1. Na začiatok očistite tekvicu a nakrájajte ju na malé kocky.
  2. Pripravte si buď zeleninový vývar, alebo čistú vodu.
  3. Na stredne silnom ohni rozohrejte hrniec a pridajte trochu oleja.
  4. Do hrnca vložte cibuľu a cesnak, a opražte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedý odtieň.
  5. Pridajte nakrájanú tekvicu do hrnca a opražte ju niekoľko minút, aby zmäkla.
  6. Do zmesi pridajte zeleninový vývar alebo vodu, kým sa tekvica úplne nezmäkne. Môžete pridať aj niektoré bylinky a korenie, ako kurkumu, mletú papriku, soľ a korenie podľa vašich preferencií.
  7. Nechajte polievku variť a potom ju transformujte na hladký krém pomocou mixéra alebo ponorného mixéra.
  8. Ak je konzistencia polievky príliš hustá, pridajte viac vývaru alebo vody a dobre premiešajte.
  9. Ochutnajte polievku a podľa potreby pridajte ďalšie korenie podľa chuti.
  10. Podávajte horúcu polievku a môžete ju ozdobiť semienkami alebo bylinkami.

 

Ako pripraviť tekvicovú polievku?

Tekvicová polievka je chutný a výživný pokrm, ideálny na chladnejšie obdobia. Tento jednoduchý recept ukáže, akým spôsobom môžete rýchlo a pohodlne získať túto lahodnú polievku.

Advertisement

Ingrediencie:

  • 1 kg tekvice (najlepšie muškátovej alebo hokkaido)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky (voliteľné, pre krémovejšiu konzistenciu)
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie (môže byť aj rastlinná)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Štipka mletého muškátového orieška (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať alebo tekvicové semienka na ozdobu

Postup:

  1. Príprava tekvice: Tekvicu očistite, rozkrájajte na polovice a vyprázdnite semienka. Potom ju ošúpte (muškátovú tekvicu je lepšie ošúpať, hokkaido môže zostať so šupkou) a nakrájajte na malé kocky.

  2. Smaženie zeleniny: Na panvici alebo v hrnci zosilnite olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte na strednom ohni, kým nezmäkne a nezíska zlatistý odtieň. Následne pridajte nasekaný cesnak a krátko opražte.

  3. Pridanie tekvice a zemiakov: Do hrnca pridajte nakrájanú tekvicu a zemiaky, ak ich používate. Premiešajte a nechajte ich opražiť približne 5 minút, aby sa významne opiekli.

  4. Varíme polievku: Do hrnca nalejte zeleninový vývar a priveďte k varu. Znížte teplotu a nechajte polievku variť približne 20-25 minút, kým nie sú tekvica a zemiaky úplne mäkké.

  5. Mixovanie: Po uvarení odstavte hrniec a pomocou ponorného mixéra zmes zmixujte do krémovej konzistencie. Ak nemáte ponorný mixér, prelejte polievku do klasického mixéra, avšak buďte opatrní s horúcimi tekutinami.

  6. Finalizácia: Po rozmixovaní pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte a ak je polievka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo vývaru. Dochutíme soľou, čiernym korením a múškátovým orieškom podľa preferencií.

  7. Servírovanie: Podávajte horúcu polievku, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou alebo opraženými tekvicovými semienkami.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu chuť môžete pred varom ugrilovať tekvicu v rúre s trochou olivového oleja.
  • Pridajte aj iné koreniny, ako sú kardamón alebo zázvor, pre zaujímavejší chuťový zážitok.

Tekvicová polievka je nielen chutná, ale aj bohatá na živiny. Užívajte si jej prípravu a dobrú chuť!

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
View Comments (10) View Comments (10)
  1. Super recept! Tekvicová polievka je moja obľúbená na jeseň. Vždy ma zahreje a mám ju rada s chrumkavými semienkami. Určite vyskúšam aj korenie, ako je zázvor. Ďakujem za skvelý tip!

    KráľovnáKuchyne
  2. Wow, to znie úžasne! Milujem tekvicu a tento recept vyzerá veľmi jednoduchý. Už sa teším, ako si pripravím túto chutnú polievku na víkend. Môžem pridať aj trochu syra? Dík za inšpiráciu!

  3. Toto je presne to, čo potrebujem! Tekvicová polievka je taká lahodná a zdravá. Myslím si, že pridám viac cesnaku pre extra chuť. Super článok, určite ho odporučím aj svojim kamarátom!

  4. Jéj, to vyzerá fantasticky! Nikdy som neskúsila robiť tekvicovú polievku sama, ale podľa týchto krokov to zvládnem určite! Rada pridám aj muškátový oriešok pre lepšiu vôňu. Ďakujem za skvelý recept!

  5. Mňam, tekvicová polievka je naozaj skvostná! Tento recept ma inšpiruje v kuchyni, nemôžem sa dočkať jej vyskúšania. Chcem pridať aj nejaké bylinky na ozdobu. Ďakujem za super tipy!

  6. Skvelý návod na prípravu tekvicovej polievky! Veľmi sa mi páči kombinácia cesnaku a cibule s tekvicou. Určite ju skúsim urobiť túto jeseň pre rodinu. Ďakujem za recept a inšpiráciu!

  7. ‚Tekvicová polievka? To je hit! Zbožňujem túto kombináciu chutí a voní. Tento recept určite vyskúšam hneď zajtra večer! Mám pocit, že bude všetkým chutiť ako nikdy predtým.‘

    _RýchlyRecept_
  8. ‚Nedávno som objavil tekvicu a teraz sa nemôžem dočkať tejto polievky! Podľa týchto krokov to bude určite jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinu.‘

    -VeselýKuchár-
  9. ‚Tento recept vyzerá neuveriteľne lákavo! Tekvica má takú jedinečnú chuť a verím, že táto polievka bude delikatesa!‘

    !ChutnéPokrmy!
  10. ‚Tak toto je presne to, čo potrebujem do chladných dní – zdravá a výživná tekvicová polievka! Vďaka za zdieľanie tohto úžasného receptu!‘

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Ako pripraviť sirovec?

Ako pripraviť sirovec?

Next Post
Ako uvariť údené mäso?

Ako uvariť údené mäso?

Advertisement