Ako uvariť tekvicový prívarok

Ak máš chuť pripraviť tekvicový prívarok, tu je ľahký návod:

Suroviny:

  • 1 stredne veľká tekvica
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 liter vývaru zo zeleniny
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Ako pripraviť tekvicový prívarok?

Pokyny:

  1. Tekvicu rozrežte, vyberte semienka a nakrájajte na menšie kusy. Očistite a nakrájajte cibuľu, cesnak, zemiaky a mrkvu.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú.
  3. Pridajte nakrájanú tekvicu, zemiaky a mrkvu. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť, kým zelenina nezmäkne.
  5. Pomocou mixéra rozmixujte zeleninu do hladkého stavu.
  6. Ak je prívarok príliš hustý, pridajte trošku vývaru alebo vody.
  7. Podávajte s posypaním čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že ti tento recept pomôže pripraviť chutný tekvicový prívarok! Ak máš nejaké ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať. Prajem dobrú chuť!

 

Ako uvariť tekvicový prívarok - 2

2) Ako uvariť tekvicový prívarok?

Tekvicový prívarok je výnimočne chutné a zdravé jedlo, ktoré sa skvele hodí na jeseň, keď je sezóna tekvíc. Jeho príprava je jednoduchá a nezaberie viac ako 30 minút. Tu je recept, ktorý vás prevedie celým procesom.

Suroviny:

  • 500 g čerstvej tekvice (ideálne muškátovej alebo hokkaido)
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 250 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 100 ml smotany na varenie (nepovinné)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Mletá červená paprika (na chuť)
  • Rastlinný olej na opekanie
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlenová vňať alebo kôpor) na posypanie

Pokyn:

  1. Príprava surovín: Tekvicu umyjte, olúpte a vyberte semená. Nakrájajte ju na malé kocky. Cibuľu a cesnak na drobno.

    Staré recepty zo zemiakov

    Staré recepty zo zemiakov

    Čítať viac »

  2. Opekanie cibule a cesnaku: Na panvici zohrejte trochu oleja a pridajte nakrájanú cibuľu. Opečte ju do zlatohneda, potom pridajte cesnak a krátko orestujte.

  3. Pridanie tekvice a zemiakov: Do panvice pridajte nakrájanú tekvicu a zemiaky. Všetko dobre premiešajte a nechajte niekoľko minút orestovať.

  4. Pridanie vývaru: Potom pridajte zeleninový alebo kurací vývar. Zakryte panvicu a nechajte variť asi 15-20 minút, kým sú všetky suroviny mäkké.

  5. Mixovanie: Po uvarení tekvice a zemiakov môžete zmes rozmixovať ponorným mixérom na jemný krém (toto je voliteľné, ak preferujete hrubšiu konzistenciu, môžete nechať aj kocky).

  6. Dochutenie: Ak používate, pridajte smotanu na varenie, a dochuťte soľou, čiernym korením a mletou červenou paprikou. Dobre premiešajte a nechajte ešte chvíľku variť, aby sa chute prepojili.

  7. Servírovanie: Tekvicový prívarok podávajte teplý, posypaný čerstvými bylinkami. Môžete ho podávať ako samostatné jedlo alebo s pečivom.

Tipy:

  • Tekvicový prívarok môžete doplniť aj krutónmi alebo opečenými semienkami pre zaujímavú textúru.
  • Ak máte chuť, môžete do receptu pridať aj iné zeleniny, ako mrkvu či špenát, aby ste zvýšili jeho výživovú hodnotu.

Tento jednoduchý recept na tekvicový prívarok je skvelým riešením na rýchly obed alebo večeru, a jeho lahodná chuť vás určite očarí! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

14 Komentárov

  1. Blazena Urban píše:

    Recept vyzerá skvelo, určite si ho vyskúšam. Vďaka!

  2. Ludmila Toth píše:

    Tekvicový prívarok je moje obľúbené jedlo, tento recept mi veľmi chutí!

  3. Filip84 píše:

    Skvelý recept, určite ho vyskúšam! Ďakujem!

  4. Hslobodova píše:

    Milujem tekvicový prívarok! Teším sa, že som našla tento recept a urobím si ho.

  5. JasnéSlniečko píše:

    Wow, tekvicový prívarok vyzerá úžasne! Milujem, keď sú recepty jednoduché a rýchle. Určite vyskúšam tento skvelý recept, určite si pochutnám. Tekvica je moja obľúbená zelenina na jeseň!

  6. KreatívnyKuchár píše:

    Tento recept na tekvicový prívarok je presne to, čo som potreboval! Rýchly a chutný pokrm na chladné dni. Nemôžem sa dočkať, kedy ho pripravím pre svoju rodinu. Ďakujem za zdieľanie!

  7. ZlatýRybka píše:

    Super nápad na chutný obed! Tekvica je taká zdravá a v kombinácii s cesnakom a bylinkami bude skvelým jedlom. Určite ho pripravím tento víkend. Ďakujem za tento skvelý recept!

  8. SrdiečkoNaTanieri píše:

    Tento tekvicový prívarok vyzerá jednoducho fantasticky! Príprava je veľmi jednoduchá a aj takto si viem urobiť niečo zdravé a chutné. Skúsim pridať aj mrkvu ako tip! Teším sa na výsledok.

  9. ChutnýHrdina píše:

    Recept na tekvicový prívarok ma úplne nadchol! Je to ideálne jedlo pre chladné večery. Rozhodne ho vyskúšam, určite bude chutiť celej mojej rodine. Veľká vďaka za inšpiráciu!

  10. SvetlýNápad píše:

    Tekvicový prívarok znie ako perfektné jedlo na jeseň! Dúfam, že bude aj taký chutný, ako vyzerá. Určite to skúsim čoskoro! Môžem pridať aj iné zeleniny? To by mohlo byť super.

  11. VeselýPiknik píše:

    ‚Ahoj! Tento recept ma oslovil svojou jednoduchosťou. Tekvicu milujem a verím, že tento prívarok bude výborným spestrením môjho jedálnička. Ďakujem za krásny nápad!

  12. 'MňamMňamMania' píše:

    ‚Myslím si, že tekvicový prívarok je ideálny pokrm pre tých, ktorí majú radi zdravé jedlo bez komplikácií. Vďaka za úžasný recept, už sa teším na varenie!‘

  13. PohodováKuchyňa píše:

    ‚Tento jednoduchý recept ma nadchol! Neviem sa dočkať, kedy si pripravím svoj vlastný tekvicový prívarok doma. Je fajn vedieť o takýchto chutných možnostiach!‘

  14. SmileyChef23 píše:

    ‚Milujem jeseň a všetky jej chute! Tento tekvicový prívarok vyzerá ako perfektné jedlo na zahriatie pri chladnom počasí. Už sa teším na ochutnanie!‘