Ako uvariť tekvicový prívarok?

Ahoj!

Ak chceš uvariť tekvicový prívarok, tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 1 stredne veľká tekvica
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Ako uvariť tekvicový prívarok?

Postup:

  1. Tekvicu odkrojte od semien a pokrájajte na menšie kúsky. Očistite a nakrájajte cibuľu, cesnak, zemiaky a mrkvu.
  2. Zahrejte olivový olej v hrnci a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  3. Pridajte nakrájanú tekvicu, zemiaky a mrkvu. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť, kým sa zelenina zmäkne.
  5. Pomocou mixéra rozmixujte zeleninu na hladkú konzistenciu.
  6. Ak je prívarok príliš hustý, pridajte ešte nejaký vývar alebo vodu.
  7. Podávajte s posypaním čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že ti tento recept pomôže uvariť chutný tekvicový prívarok! Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa spýtať. Dobrú chuť!

 

2)

Tekvicový prívarok je výnimočne chutné a zdravé jedlo, ktoré sa perfektne hodí na jeseň, keď sú tekvice v sezóne. Jeho príprava je jednoduchá a nezaberie viac ako pol hodiny. Tu je recept, ktorý vás prevedie každým krokom.

Ingrediencie:

  • 500 g čerstvej tekvice (najlepšie muškátovej alebo hokkaido)
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 250 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 100 ml smotany na varenie (voliteľné)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Mletá červená paprika (podľa chuti)
  • Rastlinný olej na opekanie
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlenová vňať alebo kôpor) na posypanie

Postup:

  1. Príprava surovín: Tekvicu umyjte, olúpte a odstráňte semená. Nakrájajte ju na malé kocky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.

  2. Opekanie cibule a cesnaku: Na panvici zohrejte trošku oleja a pridajte nakrájanú cibuľu. Opečte ju do zlatožltej farby, potom pridajte cesnak a krátko orestujte.

  3. Pridanie tekvice a zemiakov: Do panvice pridajte nakrájanú tekvicu a zemiaky. Všetko dobre premiešajte a nechajte niekoľko minút orestovať.

  4. Pridanie vývaru: Následne pridajte zeleninový alebo kurací vývar. Prikryte panvicu a nechajte prívarok variť približne 15-20 minút, kým sú všetky suroviny mäkké.

  5. Mixovanie: Keď sú tekvica a zemiaky uvarené, môžete zmes rozmixovať ponorným mixérom na hladký krém (toto je voliteľné, ak máte radi hrubšiu konzistenciu, môžete nechať aj kocky).

  6. Dochutenie: Pridajte smotanu na varenie, ak používate, a dochuťte soľou, čiernym korením a mletou červenou paprikou. Dobre premiešajte a nechajte ešte chvíľu variť, aby sa chute prepojili.

  7. Servírovanie: Tekvicový prívarok podávajte teplý, posypaný čerstvými bylinkami. Môžete ho podávať ako samostatné jedlo alebo s pečivom.

Tipy:

  • Tekvicový prívarok môžete podávať aj s krutónmi alebo opraženými semienkami na posypanie pre zaujímavú textúru.
  • Ak chcete, môžete do receptu pridať aj iné zeleniny, ako mrkvu alebo špenát, aby ste zvýšili výživovú hodnotu.

Tento jednoduchý recept na tekvicový prívarok je ideálny na rýchly obed alebo večeru, a jeho lahodná chuť vás určite osloví! Bon appétit!

Podobné príspevky

14 Komentárov

  1. Blazena Urban píše:

    Recept vyzerá skvelo, určite si ho vyskúšam. Vďaka!

  2. Ludmila Toth píše:

    Tekvicový prívarok je moje obľúbené jedlo, tento recept mi veľmi chutí!

  3. Filip84 píše:

    Skvelý recept, určite ho vyskúšam! Ďakujem!

  4. Hslobodova píše:

    Milujem tekvicový prívarok! Teším sa, že som našla tento recept a urobím si ho.

  5. JasnéSlniečko píše:

    Wow, tekvicový prívarok vyzerá úžasne! Milujem, keď sú recepty jednoduché a rýchle. Určite vyskúšam tento skvelý recept, určite si pochutnám. Tekvica je moja obľúbená zelenina na jeseň!

  6. KreatívnyKuchár píše:

    Tento recept na tekvicový prívarok je presne to, čo som potreboval! Rýchly a chutný pokrm na chladné dni. Nemôžem sa dočkať, kedy ho pripravím pre svoju rodinu. Ďakujem za zdieľanie!

  7. ZlatýRybka píše:

    Super nápad na chutný obed! Tekvica je taká zdravá a v kombinácii s cesnakom a bylinkami bude skvelým jedlom. Určite ho pripravím tento víkend. Ďakujem za tento skvelý recept!

  8. SrdiečkoNaTanieri píše:

    Tento tekvicový prívarok vyzerá jednoducho fantasticky! Príprava je veľmi jednoduchá a aj takto si viem urobiť niečo zdravé a chutné. Skúsim pridať aj mrkvu ako tip! Teším sa na výsledok.

  9. ChutnýHrdina píše:

    Recept na tekvicový prívarok ma úplne nadchol! Je to ideálne jedlo pre chladné večery. Rozhodne ho vyskúšam, určite bude chutiť celej mojej rodine. Veľká vďaka za inšpiráciu!

  10. SvetlýNápad píše:

    Tekvicový prívarok znie ako perfektné jedlo na jeseň! Dúfam, že bude aj taký chutný, ako vyzerá. Určite to skúsim čoskoro! Môžem pridať aj iné zeleniny? To by mohlo byť super.

  11. VeselýPiknik píše:

    ‘Ahoj! Tento recept ma oslovil svojou jednoduchosťou. Tekvicu milujem a verím, že tento prívarok bude výborným spestrením môjho jedálnička. Ďakujem za krásny nápad!

  12. 'MňamMňamMania' píše:

    ‘Myslím si, že tekvicový prívarok je ideálny pokrm pre tých, ktorí majú radi zdravé jedlo bez komplikácií. Vďaka za úžasný recept, už sa teším na varenie!’

  13. PohodováKuchyňa píše:

    ‘Tento jednoduchý recept ma nadchol! Neviem sa dočkať, kedy si pripravím svoj vlastný tekvicový prívarok doma. Je fajn vedieť o takýchto chutných možnostiach!’

  14. SmileyChef23 píše:

    ‘Milujem jeseň a všetky jej chute! Tento tekvicový prívarok vyzerá ako perfektné jedlo na zahriatie pri chladnom počasí. Už sa teším na ochutnanie!’

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *