Ako zavarať chilli? Ideálne, tak aby som nezničili jeho pálivosť a neupravili farby chili papričiek. Presne toto sú dve problémy s ktorým som sa pri zaváraní stretla. No našlo som menšiu fintu, ktorú vám nižšie v recepte odhlasím. Tak pozorné čítajte.
Potrebujeme:
– 6 čili papričiek
– 2 paradajky
– 1 malá cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžička mletej papriky
– 1/2 lyžičky čili korenia
– soľ, korenie a koriander podľa chuti
– hrsť nasekaného koriandra (na dochutenie)
Ako zavarať chilli?
Postup:
1. Najprv očistíme a nakrájame čili papričky na malé kúsky.
2. Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu.
3. Pridáme nakrájané paradajky a necháme ich dusiť.
4. Keď paradajky povaríme, pridáme čili papričky, mletú papriku a čili korenie.
5. Primiešame pretlačený cesnak a osolíme, okoreníme, pridáme koriander a necháme chvíľku variť.
6. Hotový chilli môžeme podávať s ryžou, tortilami alebo nachosom.
Dobrú chuť!