Recept na zaváranie červenej cvikle, tak ako by to pripravoval profesionál.

Ingrediencie:

  • 500 g červenej cvikle
  • 500 ml octu
  • 250 ml vody
  • 2 lyžice soli
  • 2 lyžice cukru
  • koreniny podľa chuti (napr. korenie na zaváranie, klinčeky, bobkový list)

 

Ako zavárať cviklu – recept?

Postup:

  1. Červenú cviklu dôkladne očistite a ošúpte, potom ju nakrájajte na tenké plátky alebo stehná.
  2. V hrnci zohrejte ocot, vodu, soľ a cukor. Pridajte aj koreniny podľa chuti.
  3. Keď zmes v hrnci začne vrieť, pridajte nakrájané plátky cvikle.
  4. Varíme 10 až 15 minút, alebo dovtedy, kým je cvikla dostatočne mäkká.
  5. Po uvarení cviklu nechajte trochu vychladnúť a potom ju odlejte zalejacom nálevom do zaváracích pohárov.
  6. Poháre dobre uzavrite a sterilizujte v hrnci s vodou asi 20 minút.
  7. Hotové zavárané cvikly skladujte v chladničke. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte v priebehu niekoľkých dní.

Tento recept je jedným z mnohých spôsobov, akými môžete zavárať červenú cviklu. Môžete si ho prispôsobiť podľa svojich preferencií a skúsiť napríklad pridať ďalšie koreniny. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *