Ako zavárať kukuricu

Ako zavárať kukuricu? Kukuricu nemusíte len kupovať, alebo mlžete si ju sterilizovať aj u vás doma. Ja to robím už nejaký ten čas. Aj keď mi nie sme milovníkmi kukuricem tak máme každý rok pár fliaš. Alebo siahneme po tej kupovanej.

Na základný recept na zaváranie kukurice budete potrebovať:

– čerstvú kukuricu
– vodu
– cukor
– soľ

 

Ako zavárať kukuricu?

Postup:

1. Najprv si pripravte hrniec alebo veľký hrniec na varenie kukurice. Do hrnca nalejte vodu a pridajte soľ. Voda by mala pokryť kukuricu, ktorú budete varit.

2. Odlúpnite a očistite kukuricu od listov a chĺpkov.

3. Ak je kukurica čerstvá, môžete ju variť vcelku. Ak je starší, môžete ju nakrájať na menšie kúsky.

4. Položte kukuricu do vody a pridajte cukor podľa chuti.

5. Nechajte kukuricu variť asi 10-15 minút, kým nezmäkne.

6. Potom kukuricu vyberte z vody a nechajte vychladnúť.

7. Varte sterilizované poháre a vložte do nich kukuricu.

8. Poháre uzavrite a otočte naruby, nechajte vychladnúť a potom ich uložte na tmavé a chladné miesto.

Týmto spôsobom môžete zavariť kukuricu, ktorá vám bude chutiť ako domáca.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *