Ako zavárať mäso na dovolenku

Ako zavárať mäso na dovolenku?Ak sste sa rozhodli, že aj toto leto je pre vás to šťastné a idete an dovolenku. Nie je na škoda mať pri sebe nejaké to jedlo, ak napríklad máte polpenziu. Typ rezne v chleby s kyslou uhorkou a horčicou, tak t dúfam, že toto sme sa už zbavili.

Ingrediencie:
– 500g mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
– soľ, korenie
– rastlinný olej

 

 

Ako zavárať mäso na dovolenku?

Postup:
1. Mäso opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
2. Nasekajte mäso na tenké plátky alebo kúsky podľa vlastného uváženia.
3. Osolte a okoreňte mäso podľa chuti.
4. Rozohrejte rastlinný olej na panvici a pridajte mäso.
5. Pečte mäso na strednej teplote, občas ho obracajte, aby sa pekne prepeklo zo všetkých strán.
6. Keď je mäso pečené a mäkké, môžete ho podávať s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

2)

Zaváranie mäsa je skvelý spôsob, ako si pripraviť chutné jedlo na dovolenku. Tento proces nielen predlžuje trvanlivosť mäsa, ale aj zachováva jeho chuť a výživové hodnoty. V tomto článku sa dozviete, ako zavárať mäso krok za krokom, aby ste si mohli vychutnať výnimočné jedlo aj na cestách.

Ingrediencie na zaváranie mäsa

Na zaváranie mäsa budete potrebovať: 1 kg čerstvého mäsa (bravčového alebo hovädzieho), 500 ml vody, 2-3 lyžice soli, čierne korenie, akékoľvek bylinky podľa chuti (napríklad tymián, rozmarín), a samozrejme, sklenené poháre s viečkami na zaváranie. Všetky ingrediencie sú dostupné v bežnom obchode a pridaním vlastných korenín môžete dosiahnuť jedinečnú kombináciu chutí.

Postup zavárania mäsa

Najprv si pripravte poháre na zaváranie. Dôkladne ich umyte a sterilizujte v horúcej vode. Mäso nakrájajte na menšie kusy a dôkladne ho marinujte so soľou, čiernym korením a bylinkami. Po marinovaní rozložte mäso do pripravených pohárov, doliate vodou tak, aby bolo celé ponorené. Pred uzatvorením viečok sa uistite, že okraje pohárov sú čisté.

Potom poháre umiestnite do hrnca s vodou a zavrite viečka. Nezabudnite použiť varné kamene, aby sa poháre nevylievali. Varíme 90 minút na silnom ohni. Po dokončení nechajte poháre vychladnúť. Po vychladnutí ich môžete skladovať na chladnom a tmavom mieste a vaše zavárané mäso si môžete vziať so sebou na dovolenku!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Sabina Baranka píše:

    Ďakujem za tento návod! Už sa neviem dočkať, kedy vyskúšam tento recept na zaváranie mäsa.

  2. Bbondra píše:

    Skvelý tip! Tento recept je presne to, čo som potreboval. Teším sa na prípravu mäsa na dovolenku.

  3. Hilda98 píše:

    Vďaka za užitočné informácie! Teraz viem, ako si pripraviť jedlo aj na cestách bez veľkých problémov.

  4. MäsoLover123 píše:

    Tento recept je skvelý! Na dovolenke si určite zoberiem zavárané mäso. Je to jednoduché a chutné. Určite vyskúšam pridať aj svoje obľúbené bylinky, aby som mal jedlo ešte lepšie. Ďakujem za tip!

  5. Svetlanka píše:

    Wow, tak to je presne to, čo som potrebovala! Pripravím si mäso na dovolenku a budem mať skvelé jedlo aj na cestách. Vaša inštrukcia je veľmi jasná a jednoduchá. Teším sa na výsledok!

  6. KuchynskýMajster píše:

    Super návod! Nikdy ma nenapadlo zavárať mäso na dovolenku, ale teraz to určite vyskúšam. Všetko vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Určite sa podelím o svoj zážitok s priateľmi!

  7. Radoslavik píše:

    Toto je fantastický nápad! Zaváranie mäsa na dovolenku mi príde ako skvelý spôsob, ako si urobiť výnimočné jedlo kdekoľvek. Ďakujem za jasný postup, určite sa do toho pustím už čoskoro!

  8. Jasmina23 píše:

    Niekedy sú najjednoduchšie veci najlepšie! Tento recept na zaváranie mäsa sa mi veľmi páči. S priateľmi radi cestujeme, takže ma potešil váš tip. Určite ho vyskúšam a podelím sa o skúsenosti!

  9. Cestovatelka99 píše:

    Zaváranie mäsa? To je geniálne! Nikdy som o tom nepočula a už teraz plánujem, ako si pripravím svoje vlastné mäsové dobroty na cesty. Veľká vďaka za inšpiráciu a praktické rady!

  10. _Mäso_Magician_ píše:

    ‘Dobrú chuť’ som už počula mnohokrát, ale tento recept to posúva na novú úroveň! Skvelé pre tých, ktorí chcú jesť kvalitne aj počas výletov. Už sa teším na pečené mäsko z vlastného zavárania.

  11. -Pohárový-kráľ- píše:

    ‘Tak toto je presne to, čo hľadám!’ Mám rád nové nápady do kuchyne a tento článok ma veľmi potešil! Chcem vyskúšať rôzne bylinky pri marinovaní… Dobre sa stravovať aj na dovolenke? Perfektné!

  12. @Cestovateľ_2024 píše:

    ‘Naozaj super!’ Tento recept mi otvoril oči k novým možnostiam pri varení pre rodinu. Nechcem byť len ďalší turista s fast foodom… Vaše tipy sú zlato! Urobím podľa vášho návodu!

  13. HladnýHrdina88 píše:

    Toto je presne ten typ článku, ktorý milujem! Zaváranie mäsa bude mojou novou tradíciou pred každou dovolenkou! Určite vyskúšam pridať svoje obľúbené koreniny pre ešte lepší zážitok z jedla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *