Ako zavárať orechy?

Zaváranie orechov je jednoduchý a kreatívny spôsob prípravy lahodných dezertov, sladkých pochúťok alebo aj slaných jedál. Tu je návod, ako na to:

  1. Pripravte si potrebné ingrediencie, ako sú orechy, cukor, voda a prípadne ďalšie prísady podľa receptu.
  2. Orechy dôkladne očistite od škrupiny a prípadných zvyškov.
  3. Do hrnca nalejte vodu a pridajte cukor podľa želaného sladkosti. Na 1 šálku vody môžete pridať približne 1/2 až 1 šálky cukru, podľa toho, ako sladké chcete orechy mať.
  4. Varte zmes na miernom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  5. Ak chcete orechy mať vo farbe, pridajte do zmesi aj prírodnú potravinársku farbu (napríklad červenú pre červené orechy).
  6. Pridajte orechy do vriacej zmesi a nalejte varným hrncom alebo pokrievkou, aby sa voda nedostávala do orechov. Môžete ich zaviesť do zaváracieho skleneného pohára alebo nádoby – prihodí sa aj plastový sáčok a okolo uzavriete gumenou páskou tak aby boli orechy pokryté zmesou.
  7. Nechajte orechy varíť asi 10 – 15 minút, alebo kým sa neposlúžia a zmes nie je hustá. Ak chcete mäkšie orechy, nechajte ich variť dlhšie. Ak ich chcete mať v tvrdejšej konzistencii, varte ich kratšiu dobu.
  8. Potom orechy nechajte vychladnúť v zaváracom roztoku.
  9. Keď sa orechy vychladnú, môžete ich použiť v receptoch alebo si jednoducho vychutnať.

 

Ako zavárať orechy?

Pamätajte, že zaváranie orechov je postup, ktorý sa môže líšiť podľa jednotlivých receptov. Odporúčam sa riadiť konkrétnym receptom, ktorý chcete nasledovať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *