Ako zavárať tekvicu

Ako zavárať tekvicu? Úprimne vám priznávam, že som sa do zavárania tejto zeleniny veľmi nehrnula. Až kým mi moja dcéra neukázala fantastický recept. S jeho výsledkami som tak nadšená, že ho s vami rada zdieľam.

Pozorne si prečítajte nasledujúce kroky a nezabudnite si ich niekam uložiť.

Na prípravu zapečenej tekvice budete potrebovať:
– 1 kus tekvice Hokkaido
– olivový olej
– soľ
– čierne korenie
– bylinkovú zmes podľa vlastného výberu (napr. tymián, rozmarín)
– cesnak
– med

Ako zavárať tekvicu?

Postup:
1. Tekvicu dôkladne umyte, vyberte semená a nakrájajte ju na hrubšie plátky.
2. Uložte plátky do pekáča s rezom nahor.
3. Polejte ju olivovým olejom a dochuťte soľou, čiernym korením a bylinkami.
4. Pridajte na plátky nakrájaný cesnak a jemne ich prelejte medom.
5. Pekáč vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte asi 30-40 minút, alebo pokým nebude tekvica mäkká a zlatistá.
6. Hotovú tekvicu môžete servírovať ako prílohu alebo samostatne ako zdravý a lahodný pokrm. Prajem vám dobrú chuť!

Ako zavárať tekvicu?-2

Mrkvová polievka s kokosovým mliekom kalórie

Mrkvová polievka s kokosovým mliekom kalórie

Čítať viac »

2) Ako zavárať tekvicu?

Zaváranie tekvice predstavuje vynikajúci spôsob, ako si uchovať jej čerstvosť a chuť po celú zimu. Tekvica nie je len chutná, ale aj veľmi výživná. Obsahuje vitamíny a minerály, ktoré vám prinesú zdravé pokrmy počas celého roka. Prečo by ste sa mali podeliť o tento tradičný recept na zaváranie, ktorý je jednoduchý a efektívny?

Príprava surovín

Na zaváranie tekvice budete potrebovať: 1 kg čerstvej tekvice, 200 ml vody, 200 ml jablkového octu, 100 g cukru, 1 čajovú lyžičku soli a korenie podľa vašej chuti (napr. škoricu alebo klinčeky). Nezabudnite si zabezpečiť zaváraninové poháre s viečkami, ktoré boli predtým sterilizované.

Postup zavárania tekvice

Najprv si umyjeme a ošúpeme tekvicu. Potom ju nakrájame na drobné kocky. V hrnci spojíme vodu, ocot, cukor a soľ a privedieme k varu. Do tejto zmesi potom pridáme nakrájanú tekvicu a na miernom plameni varíme približne 10-15 minút, kým nezmäkne. Po uvarení rozdelíme tekvicu s nálevom do pripravených pohárov a dôkladne ich uzavrieme. Poháre potom umiestnime do hrnca s vodou a sterilizujeme 20 minút. Nezabudnite, že tekvica by mala byť ponorená vo vode. Po sterilizácii nechajte poháre vychladnúť a následne ich uložte na tmavom a chladnom mieste.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 Komentárov

  1. Viktor Holub píše:

    Ďakujem za návod, určite vyskúšam!

  2. Bohdana Zipser píše:

    Zaváranie tekvice je taký zaujímavý proces, tento recept sa mi veľmi páči.

  3. Radosť123 píše:

    Tento recept na zaváranie tekvice je naozaj super! Nikdy som si nemyslela, že to bude také jednoduché. Vďaka za zdieľanie, už sa teším, ako si pripravím tekvicu na zimu. Určite vyskúšam aj ďalšie recepty!

  4. Miloš_Hravo píše:

    Konečne som našiel jednoduchý spôsob, ako zavárať tekvicu! Tento recept ma inšpiroval a už sa chystám ho vyskúšať. Ďakujem za skvelé tipy a rady, určite sa mi to zíde počas zimy!

  5. Zelená_Kráľovná píše:

    Wow, tento recept je fakt úžasný! Tekvica je moja obľúbená zelenina a teším sa, že si ju môžem uchovať na dlhšie. Ďakujem za skvelý návod! Určite ho odporučím aj svojim priateľom!

  6. Kreatívny_Maestro píše:

    Veľmi pekný recept! Zaváranie tekvice vyzerá naozaj chutne a jednoduché. Už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam s rodinou. Skvelé tipy, určite ich využijem pri príprave jedál!

  7. Sladký_Pes píše:

    Super článok! Zaváranie tekvice som nikdy nerobila, ale po prečítaní tvojho návodu to určite skúsim. Vyzerá to veľmi lákavo a zdravé! Ďakujem za motiváciu a inšpiráciu.

  8. Jasná_Hlava píše:

    Tento postup je veľmi prehľadný a jasný. Rada objavujem nové recepty na zaváranie zeleniny a tento ma naozaj zaujal. Tekvica Hokkaido je skvelá voľba! Teším sa na varenie.

  9. _Chutná_Slnecnica_ píše:

    ! Úžasné tipy na zaváranie! Milujem tekvicu Hokkaido a už viem, ako ju uchovať na zimu. Tvoj recept vyzerá tak chutne, určite ho vyskúšam čoskoro!

  10. __Slnečné_Rožky__ píše:

    ! Tento recept mi urobil deň! Znie tak jednoducho a pritom chutne. Už mám chuť pripraviť si vlastnú zásobu zaváranej tekvice do zásoby pre chladné mesiace!

  11. _Veselý_Zajačik_ píše:

    ! Juchú, takto si uchovám tekvicu po celý rok! Super návod s jasným postupom. Ďakujem za inšpiráciu – už teraz plánujem zavárať s rodinou!

  12. _Svetlá_Malina_ píše:

    ! Naozaj krásny recept! Zaváranie nie je moja silná stránka, ale tvoj návod ma povzbudil to skúsiť. Tekvica Hokkaido má skvelú chuť a teším sa na výsledok.