Ako zavárať tekvicu? Popravde vám poviem, že som ju nerada zavárala. Pokým mi moja dcéra na to neukázala skvelý recept. Som tak z neho nadšená, že vám ho rada prezradím.
Čítajte pozorne a nezabudnite si ho niekam uložiť.
Na zapečenú tekvicu budete potrebovať:
– 1 tekvicu Hokkaido
– olivový olej
– soľ
– čierne korenie
– bylinkovú zmes podľa chuti (napr. tymián, rozmarín)
– cesnak
– med
Ako zavárať tekvicu?
Postup:
1. Tekvicu dobre očistite, odstráňte semienka a nakrájajte ju na hrubšie krúžky.
2. Tekvicu uložte do pekáča s hriankami nahor.
3. Tekvicu polejte olivovým olejom a dochuťte soľou, čiernym korením a bylinkovou zmesou.
4. Na tekvicu pridajte nakrájaný cesnak a jemne ju preliajte medom.
5. Pekáč s tekvicou vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte približne 30-40 minút, alebo kým tekvica nebude mäkká a zlatisto zapečená.
6. Hotovú tekvicu môžete podávať ako prílohu, alebo aj samostatne ako zdravý a chutný pokrm. Dobrú chuť!
2)
Zaváranie tekvice je skvelý spôsob, ako si uchovať jej čerstvosť a chuť na celú zimu. Tekvica je nielen chutná, ale aj veľmi výživná. S obsahom vitamínov a minerálov vám môže priniesť zdravé jedlá po celý rok. Prečo by ste sa teda mali podeliť o tento klasický recept na zaváranie, ktorý je jednoduchý a efektívny?
Príprava ingrediencií
Na zaváranie tekvice budete potrebovať: 1 kg čerstvej tekvice, 200 ml vody, 200 ml jablkového octu, 100 g cukru, 1 čajová lyžička soli a korenie podľa chuti (napr. škorica, klinčeky). Zabezpečte si aj zaváraninové poháre s viečkami, ktoré prešli sterilizáciou.
Postup zavárania tekvice
Na začiatok si umyjeme a ošúpeme tekvicu. Potom ju nakrájame na malé kocky. V hrnci zmiešame vodu, ocot, cukor a soľ, a privedieme do varu. Do tejto zmesi pridáme nakrájanú tekvicu a na miernom ohni varíme približne 10-15 minút, kým nezmäkne. Po uvarení tekvicu s nálevom rozdelíme do pripravených pohárov a dôkladne uzavrieme. Poháre umiestnime do hrnca s vodou a sterilizujeme 20 minút. Nezabudnite, že tekvica by mala byť ponorená vo vode. Po sterilizácii nechajte poháre vychladnúť, a následne ich uskladnite na suchom a chladnom mieste.
Ďakujem za návod, určite vyskúšam!
Zaváranie tekvice je taký zaujímavý proces, tento recept sa mi veľmi páči.
Tento recept na zaváranie tekvice je naozaj super! Nikdy som si nemyslela, že to bude také jednoduché. Vďaka za zdieľanie, už sa teším, ako si pripravím tekvicu na zimu. Určite vyskúšam aj ďalšie recepty!
Konečne som našiel jednoduchý spôsob, ako zavárať tekvicu! Tento recept ma inšpiroval a už sa chystám ho vyskúšať. Ďakujem za skvelé tipy a rady, určite sa mi to zíde počas zimy!
Wow, tento recept je fakt úžasný! Tekvica je moja obľúbená zelenina a teším sa, že si ju môžem uchovať na dlhšie. Ďakujem za skvelý návod! Určite ho odporučím aj svojim priateľom!
Veľmi pekný recept! Zaváranie tekvice vyzerá naozaj chutne a jednoduché. Už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam s rodinou. Skvelé tipy, určite ich využijem pri príprave jedál!
Super článok! Zaváranie tekvice som nikdy nerobila, ale po prečítaní tvojho návodu to určite skúsim. Vyzerá to veľmi lákavo a zdravé! Ďakujem za motiváciu a inšpiráciu.
Tento postup je veľmi prehľadný a jasný. Rada objavujem nové recepty na zaváranie zeleniny a tento ma naozaj zaujal. Tekvica Hokkaido je skvelá voľba! Teším sa na varenie.
! Úžasné tipy na zaváranie! Milujem tekvicu Hokkaido a už viem, ako ju uchovať na zimu. Tvoj recept vyzerá tak chutne, určite ho vyskúšam čoskoro!
! Tento recept mi urobil deň! Znie tak jednoducho a pritom chutne. Už mám chuť pripraviť si vlastnú zásobu zaváranej tekvice do zásoby pre chladné mesiace!
! Juchú, takto si uchovám tekvicu po celý rok! Super návod s jasným postupom. Ďakujem za inšpiráciu – už teraz plánujem zavárať s rodinou!
! Naozaj krásny recept! Zaváranie nie je moja silná stránka, ale tvoj návod ma povzbudil to skúsiť. Tekvica Hokkaido má skvelú chuť a teším sa na výsledok.