Ako zavárať v hrnci

Ako zavárať v hrnci? Najlepší spôsob je vážne zavárať v hrnci. Zaváranie v umývačke riadu alebo v rúre nie je tak dobré ako v hrnci s vodou. To staré klasické ja najlepšie. V umývyčke už vôbec. A v rúre sa mis talo, že aj kvalitné fľaštičky mi praskli a s celej roboty nebolo nič. Pričom som mala len malú teplotu.

A tak tak ide  radšej po stále dobre istote.

Na zavaranie v hrnci potrebujete hrniec, vodu a ingredienciu, ktorú chcete zavariť (napr. cestoviny, ryžu, zeleninu atď.).

1. Naplňte hrniec vodou do polovice a privediete ju k varu.
2. Pridajte ingredienciu, ktorú chcete zavariť do vriacej vody.
3. Po pridaniu ingrediencie znížte teplotu a nechajte ju zavariť podľa potreby (čas závisí od druhu ingrediencie).
4. Občas premiešajte, aby sa zabezpečilo rovnomerné zovretie všetkých časti jedla.
5. Po zavarení vypnite oheň a nechajte ingredienciu odstáť v hrnci ešte niekoľko minút.
6. Potom môžete jedlo vybrať z hrnca a podávať.

 

Ako zavárať v hrnci?

Týmto spôsobom môžete zavariť rôzne druhy jedál v hrnci. Ja ideálne zaváram čučoriedky, maliny, broskyne alebo aj kyslejšie veci ako sú kyslé uhorky či pálive chilli papričky či ajvar.

 

2)

Zaváranie v hrnci je klasikou, ktorá má svoje výhody. Pripravte sa na to, že vám to umožní tešiť sa z chutných a zdravých uskladnených potravín počas celého roka. Je to fantastický spôsob, ako uchovať ovocie a zeleninu, a zachovať ich sviežosť aj po dlhšom čase.

Potrebné ingrediencie na zaváranie

Predtým, než začnete so zaváraním, budete potrebovať niektoré základné ingrediencie. Tieto ideálne zahŕňajú: čerstvé ovocie alebo zeleninu, cukor, soľ a ocot. V závislosti od typu potravín, ktoré plánujete zavárať, sa môžu pridať aj koreniny, bylinky alebo iné dochucovadlá.

Postup pri zaváraní

Na zaváranie v hrnci si najprv pripravte svoje ingrediencie. Očistite a nakrájajte ovocie alebo zeleninu. Potom vo veľkom hrnci zmiešajte požadované množstvo cukru a octu, pričom výslednú zmes priveďte do varu. Následne pridajte pripravované potraviny a nechajte ich variť niekoľko minút. Počas tohto procesu sa nezabudnite starať o sterilizáciu pohárov, do ktorých budete potraviny zavárať.

Keď sú potraviny hotové, naplňte ich do sterilizovaných pohárov. Zatvorte ich viečkami a umiestnite ich do hrnca s vodou na ďalšie varenie, aby sa zabezpečila správna konzervácia. Počas procesu varenia sledujte, či sa viečka správne uzatvárajú.

Zaváranie doma je nielen výhodným spôsobom, ako uchovať jedlo, ale aj úžasnou zábavou, či už pre rodinu a priateľov. Užite si takto pripravené slávnostné jedlá počas celého roka!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Hvlckova píše:

    Článok bol veľmi užitočný. Ako začiatočník som sa naučil mnoho nových vecí o zaváraní, ktoré som predtým nepoznal.

  2. Silvester20 píše:

    Výborný návod, vďaka. Určite vyskúšam tento spôsob zavárania.

  3. Bartos Justina píše:

    Super článok! Zaujímavé informácie o zaváraní v hrnci. Mám chuť vyskúšať hneď niektoré recepty.

  4. Janko123 píše:

    Zaváranie v hrnci je naozaj skvelé! Mám rád, keď si môžem urobiť zásoby ovocia na zimu. Čučoriedky sú moje obľúbené! Určite vyskúšam aj broskyne, ako píšete. Vďaka za rady!

  5. MartaKucharka píše:

    Veľmi užitočný článok! Zaváranie je klasika a mám ho rada. Vždy pripravujem uhorky a nakladané papričky. Skvelý spôsob, ako si uchovať čerstvé chute! Odporúčam každému, kto má rád domácu kuchyňu.

  6. PeťoVarí píše:

    Super návod! Zaváranie v hrnci je fakt najlepšie. Nikdy by som neskúšal umývačku. Práca s čerstvým ovocím je radosť! Ďakujem za tipy na ochutenie a sterilizáciu pohárov!

  7. Kriska90 píše:

    Zaváranie je pre mňa tradícia, ktorú milujem! Tento postup sa mi veľmi páči a určite ho použijem na zaváranie zeleniny. Teším sa na chutné jedlá počas zimy!

  8. RoboHobby píše:

    Článok o zaváraní ma nadchol! Je to skvelý spôsob, ako mať čerstvé ovocie po celý rok. Rád by som skúsil zavárať aj iné druhy zeleniny. Ďakujem za inšpiráciu!

  9. AnkaSrdce píše:

    Mám veľmi rada zaváranie a tento článok mi pomohol zlepšiť moju techniku. Pridávam rôzne bylinky do svojich zmesí. Skvelý nápad s pálivými papričkami!

  10. TomikCucoriedka píše:

    Tento návod na zaváranie je presne to, čo som potreboval! Pripravujem sa na sezónu čučoriedok a už sa teším na výsledok. Vďaka za zdieľanie vašich skúseností.

  11. -EvaZelenina- píše:

    . Veľmi sa mi páči váš prístup k zaváraniu potravín! Je to úžasný spôsob, ako uchovať chute leta cez zimu. Určite vyskúšam vaše recepty doma.

  12. _DusanKreativ_ píše:

    . Zaváranie je pre mňa ako umenie! Článok bol inšpiratívny a už sa neviem dočkať svojej vlastnej produkcie doma.

  13. -BibaSlnko- píše:

    Naďalej milujem zaváranie a tento návod ma oslovil! Vždy robím kyslé uhorky pre moju rodinu. Ďakujem za praktické tipy a povzbudenie k experimentovaniu s novými prísadami!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *