Talianska baklažánová polievka je lahodná a jednoduchá na prípravu. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Bazalka a parmezán na ozdobenie

 

Talianská baklažanova polievka

Postup:

  1. Baklažány si nakrájajte na tenké plátky a posypte ich soľou. Nechajte pôsobiť asi 15 minút, aby sa zbavili prebytočnej vody. Potom ich dobre opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  2. Na panvici na strednom ohni si zohrejte olivový olej. Vložte nakrájané baklažány a opekajte ich z oboch strán, kým nebudú mäkko zlatisté. Potom ich odložte bokom.
  3. Do väčšieho hrnca si vylejte trochu olivového oleja a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nebudú mäkké a jemne zlatisté.
  4. Pridajte paradajkový pretlak a varené baklažány. Premiešajte a dusíme asi 5 minút.
  5. Nalejte zeleninový vývar a nechajte polievku variť asi 15 – 20 minút, kým sa chute dobre prepoja.
  6. Pomocou mixéra rozmixujte polievku do hladka. Ak preferujete hrubšiu konzistenciu, nevadí ak necháte pár kúskov baklažánu nerozmixovaných.
  7. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa svojho vkusu.
  8. Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom. Môžete ju doplniť kôrkou pečiva alebo grilovaným chlebom.

Dúfam, že vám táto receptúra pomôže vytvoriť vynikajúcu taliansku baklažánovú polievku. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *