Ako zavárať zelené paradajky

Na zelene paradajky sa dá pripraviť mnoho rôznych jedál, ale jedným z najobľúbenejších spôsobov prípravy je nakladanie. Ak chcete zavariť zelene paradajky, potrebujete:

– Zelené paradajky
– Voda
– Ocet
– Soľ
– Cukor
– Korenie podľa chuti (napr. čierne korenie, rasca, bobkový list)

 

Ako zavárať zelené paradajky?

Postup:

1. Najprv si pripravte zaváraninový nálev. V hrnci zohrejte vodu a pridajte ocot v pomere 1:1. Do zohriatej zmesi pridajte soľ, cukor a korenie. Zmes nechajte prevrieť a potom ju nechajte vychladnúť.

2. Zelené paradajky opláchnite vodou a ošúpte ich. Na vrchu zelených paradajok urobte krížik pomocou noža.

3. Zelene paradajky vložte do sterilizovaných pohárov a zalejte ich vychladnutým nálevom.

4. Poháre zatvorte a vložte ich do vodného kúpeľa. Nechajte ich variť tak dlho, aby sa paradajky dobre nakladali.

5. Po uvarení zelene paradajky nechajte vychladnúť a skladujte ich v chladničke.

Zavárané zelené paradajky sú skvelou prílohou k mäsu, syrom alebo chlebu. Dobrú chuť!

 

Ako zavárať zelené paradajky? Ja som ich pripravila podľa receptu vyššie. A vám by sa to mala s týmto postupom podariť tiež. Je ideálne, že máte zrelé paradajky. Keďže tie sa varia o niečo ľahšie.
Ja vždy ich presolím pri varení. Aby som ich ako konzervované dlhšie mohla skladovať. Po čase nie sú tak slané, ako na začiatku. Samozrejme tá soľ tam je.

 

 

2)

Zaváranie zelených paradajok je skvelý spôsob, ako uchovať túto špeciálnu plodinu na zimu. Dnes sa spolu pozrieme na jednoduchý recept, ktorý môžete nasledovať, aby ste si mohli užívať chuť čerstvých zelených paradajok, aj keď je vonku chladno. Pripravte si všetko potrebné a poďme na to!

Ingrediencie potrebné na zaváranie

Na zaváranie budete potrebovať:

  • 2 kg zelených paradajok
  • 500 ml octu (najlepšie jablkového)
  • 300 ml vody
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • korenie podľa chuti (napr. bobkový list, čierne korenie)

Postup zavárania zelených paradajok

1. Najprv dôkladne umyte zelené paradajky a odstráňte nečistoty.

2. Pripravte si sterilizované poháre a viečka, aby sa vaše paradajky zachovali v bezpečí.

3. Následne v hrnci zmes octu, vody, soli a cukru priveďte k varu a nechajte variť 5 minút, aby sa všetky prísady spojili.

4. Položte paradajky do pohárov spolu s cesnakom a koreninami. Potom nalejte horúcu zmes octu a vody až po vrch pohára.

5. Uistite sa, že poháre sú dobre uzavreté a varte ich vo vodnom kúpeli po dobu 15-20 minút.

6. Po dovarení ich nechajte vychladnúť na kuchynskej linke, potom uložte do tmavého a chladného miesta.

Takto zavarené zelené paradajky si môžete vychutnávať počas celého roka! A to všetko aj vďaka tomuto jednoduchému postupu. Prajeme vám veľa šťastia pri zaváraní!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Leonard97 píše:

    Ďakujem za recept! Určite vyskúšam, znie to veľmi chutne a jednoducho!

  2. Roman80 píše:

    Takýto postup zavárania paradajok som ešte nevidel. Musím povedať, že sa mi veľmi páči. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. Lruzickova píše:

    Veľmi pekný článok, zaváranie paradajok je skvelý spôsob, ako si uchovať ich chuť aj počas chladných mesiacov. Mám rada takéto recepty.

  4. Janko123 píše:

    Skvelý recept na zaváranie zelených paradajok! Vždy som sa bál, že to nezvládnem, ale s týmto návodom sa to dalo. Paradajky sú teraz úžasne chutné a ideálne na zimu. Ďakujem za skvelé tipy!

  5. ZelenáKuchyňa píše:

    Tento recept je fantastický! Nikdy som nemyslela, že by som mohla zavárať paradajky sama doma. Moje deti ich milujú a ja mám radosť, že môžem pripravovať zdravé jedlá aj v zime. Odporúčam všetkým!

  6. Smajlík47 píše:

    Práve som dokončila zaváranie podľa vášho návodu a musím povedať, že je to super jednoduché! Paradajky vyzerajú perfektne a už sa teším na ich chuť v zime. Ďakujem za inšpiráciu, určite skúsim aj iné recepty!

  7. ChutnýRecept píše:

    Wow, toto je presne to, čo som potreboval! Mám veľa zelených paradajok zo záhrady a nevedel som, čo s nimi. S vaším receptom ich môžem uchovať na zimu a vychutnávať si ich aj v chladnom počasí. Super!

  8. ParadajkovaKrálovna píše:

    Vynikajúci príspevok! Zaváranie zelených paradajok ma vždy fascinovalo, ale nikdy som sa do toho nepustila. Vďaka vašim jasným pokynom som si teraz istá, že to zvládnem sama. Teším sa na chutné jedlá počas zimy!

  9. KuchynskýGuru píše:

    Tento recept je úžasný! Skúsil som ho dnes a výsledok bol fantastický. Zelené paradajky sú teraz pripravené na zimu a už sa teším na všetky tie lahodné jedlá. Ďakujem za skvelú inšpiráciu!

  10. FialovýHranolček píše:

    ‘Takže takto sa to robí! Po vašich radách už viem ako zavárať paradajky bez problémov. Skvelý spôsob ako využiť prebytok zo záhrady a mať chutné jedlo aj počas zimy. Určite doporučujem všetkým mojim známym!’

  11. _KuchynskáMačka_ píše:

    ‘Úžasný návod! Zaváranie zelených paradajok mi pripomína moje detstvo pri babičke v kuchyni. Všetko bolo jednoduché a chutné! Ďakujem za tento krásny recept!’

  12. _MalýZázrak_ píše:

    ‘Mám veľkú radosť z toho, aký jednoduchý je tento recept! Zelené paradajky sú teraz pripravené a už čakajú na mňa v špajze. Nemôžem sa dočkať až ich ochutnám!’

  13. _RadosťNaTanieri_ píše:

    ‘Super príspevok o zaváraní zelených paradajok! Je to tak jednoduché a výsledok je úžasný! Určite budem tento postup používať každý rok.’

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *