Ako zavárať zelené paradajky

Na zelene paradajky sa dá pripraviť mnoho rôznych jedál, ale jedným z najobľúbenejších spôsobov prípravy je nakladanie. Ak chcete zavariť zelene paradajky, potrebujete:

– Zelené paradajky
– Voda
– Ocet
– Soľ
– Cukor
– Korenie podľa chuti (napr. čierne korenie, rasca, bobkový list)

 

Ako zavárať zelené paradajky?

Postup:

1. Najprv si pripravte zaváraninový nálev. V hrnci zohrejte vodu a pridajte ocot v pomere 1:1. Do zohriatej zmesi pridajte soľ, cukor a korenie. Zmes nechajte prevrieť a potom ju nechajte vychladnúť.

2. Zelené paradajky opláchnite vodou a ošúpte ich. Na vrchu zelených paradajok urobte krížik pomocou noža.

3. Zelene paradajky vložte do sterilizovaných pohárov a zalejte ich vychladnutým nálevom.

4. Poháre zatvorte a vložte ich do vodného kúpeľa. Nechajte ich variť tak dlho, aby sa paradajky dobre nakladali.

5. Po uvarení zelene paradajky nechajte vychladnúť a skladujte ich v chladničke.

Zavárané zelené paradajky sú skvelou prílohou k mäsu, syrom alebo chlebu. Dobrú chuť!

 

Ako zavárať zelené paradajky? Ja som ich pripravila podľa receptu vyššie. A vám by sa to mala s týmto psotupom podariť tiež. Je ideálne, že máte zrelé paradajky. Keďže tie sa varia o niečo ľahšie.
Ja vždy ich presolím pri varení. Aby som ich ako konzervované dlhšie mohla skladovať. Po čase nie sú tak slané, ako na začiatku. Samozrejme tá šoľ tam je.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *