Prísady:
– 500 g jemnej múky
– 300 ml teplej vody
– 7 g sušeného droždia
– 10 g soli
– 20 ml olivového oleja
Bageta – Recept od Pohlreicha
Postup:
1. Do priestrannej misy vlijte teplú vodu a v nej rozpustite droždie.
2. Pridajte múku a soľ a začnite miešať, až kým nevznikne hladké cesto.
3. Na záver pridajte olivový olej a dôkladne premiešajte cesto.
4. Cesto nechajte oddychovať približne 1 hodinu pri izbovej teplote, až kým sa nezväčší.
5. Po odpočinku rozvaľkajte cesto na plát hrubý približne 1 cm a zrolujte ho do tvaru bagety.
6. Umiestnite bagetu na plech s pekárskym papierom a nechajte ju ešte 30 minút odpočívať.
7. Rúru predhrejte na 200 °C a bagetu pečte približne 25 – 30 minút, kým nezíska krásnu zlatistú farbu.
8. Po upečení nechajte bagetu vychladnúť a podávajte podľa vlastnej chuti. Prajeme dobrú chuť!