Tu je jednoduchý recept na bazové lievance s fotkami:
Suroviny:
- 300 g hladkej múky
- 1 balíček sušenej droždie (7 g)
- 250 ml mlieka
- 1 lyžička cukru
- štipka soli
- 2 vajcia
- 2 lyžice oleja
Bazové lievance (fotorecept) – recept
Postup:
- V miske zmiešajte múku, cukor a soľ.
- V hrnci zohrejte mlieko, aby bolo teplé, ale nie horúce. Potom do mlieka pridajte droždie a nechajte približne 5 minút kvasiť, kým sa nevytvoria peničky.
- Do misky s múkou pridajte kvásek z mlieka a 1 vajce. Začnite miešať, postupne pridávajte mlieko a obsahu miešajte, až kým nedostanete hladké cesto.
- Cesto nechajte odpočívať prikryté utierkou na teplom mieste asi 1-2 hodiny, kým zdvojnásobí svoj objem.
- Počas vykysnutia cesta si pripravte fritovací hrniec alebo hlbokú panvicu s olejom na strednej teplote.
- Do cesta pridajte vajce a olej a premiešajte, až sa všetky prísady spoja.
- Vrhnite lyžicu cesta do rozohriateho oleja a vytvarujte lievance. Opekajte ich z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé.
- Vyberajte lievance z oleja a nechajte ich odkvapkať na papierovom uteráku.
- Lievance môžete podávať s obľúbeným posypom, medom, džemom či čokoládovou polevou.
Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Ak máte radi jedlo, ktoré je nielen úžasne chutné, ale aj zdravé, bazové lievance sú tou správnou voľbou. Tieto lievance sú vyrobené z voňavých bazových kvetov, ktoré sú známe svojou jedinečnou chuťou a aromatickými vlastnosťami. V tomto článku vám predstavíme recept na tento lahodný pokrm, ktorý môžete pripraviť aj sami doma.
Ingrediencie na Bazové Lievance
Predtým, než začnete s prípravou, pripravte si nasledujúce ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 500 ml mlieka
- 1 balenie prášku do pečiva
- 2-3 lyžice cukru
- Štipku soli
- Čerstvé bazové kvety
- Maslo na smaženie
Postup Prípravy
Teraz, keď máte všetko potrebné, je čas na prípravu bazových lievancov. Tu je jednoduchý postup:
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
- V inej miske vyšľahajte vajcia a pridajte mlieko. Potom zmiešajte obe zmesi do hladkého cesta.
- Do cesta opatrne vmiešajte čerstvé bazové kvety.
- Na rozohriatu panvicu pridajte maslo a smažte lievance z oboch strán dozlatista.
- Podávajte s ovocím alebo sirupom podľa chuti!
Takto jednoduché, a predsa tak chutné! Užite si prípravu a samozrejme aj samotné bazové lievance. Nezabudnite sa podeliť o svoj zážitok v komentároch!
Vyzera to ako skvely recept
Budem musieť vyskúšať tieto lievance.
Vďaka za návod, určite to vyskúšam.
Recept vyzerá super, teším sa na vyskúšanie!
Už som skúšal tento recept, je naozaj skvelý!
Dobrý nápad pridať kvety do cesta!