Karfiolové lievance so syrom.
Suroviny:
- 1 väčší karfiol
- 2 vajcia
- 100 g strúhaného syra (napríklad eidam, edam, alebo gouda)
- 4 lyžice múky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Postup:
- Karfiol očistíme, rozdelíme na menšie kúsok a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Potom ho scedíme.
- Vystláme plech papierom na pečenie a predhrejeme rúru na 180°C.
- Uvarený karfiol rozdrobíme vidličkou alebo rozmixujeme na hrubšiu kašu.
- Do karfiolovej kaše pridáme vajcia, múku a strúhaný syr. Dobré premiešame a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Na rozhorútenom plechu vytvoríme placky z karfiolovej zmesi a pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 – 20 minút, kým sa lievance zlatisto nezohnú.
- Hotové lievance môžeme podávať teplé alebo studené. Skvelo chutia s rôznymi omáčkami, napríklad jogurtovou, cesnakovou alebo paradajkovou.
Dobrú chuť!