Bazové lievance (fotorecept) - recept 

Tu je jednoduchý recept na bazové lievance s fotkami:

Suroviny:

  • 300 g hladkej múky
  • 1 balíček sušenej droždie (7 g)
  • 250 ml mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice oleja

 

Bazové lievance (fotorecept) – recept 

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor a soľ.
  2. V hrnci zohrejte mlieko, aby bolo teplé, ale nie horúce. Potom do mlieka pridajte droždie a nechajte približne 5 minút kvasiť, kým sa nevytvoria peničky.
  3. Do misky s múkou pridajte kvásek z mlieka a 1 vajce. Začnite miešať, postupne pridávajte mlieko a obsahu miešajte, až kým nedostanete hladké cesto.
  4. Cesto nechajte odpočívať prikryté utierkou na teplom mieste asi 1-2 hodiny, kým zdvojnásobí svoj objem.
  5. Počas vykysnutia cesta si pripravte fritovací hrniec alebo hlbokú panvicu s olejom na strednej teplote.
  6. Do cesta pridajte vajce a olej a premiešajte, až sa všetky prísady spoja.
  7. Vrhnite lyžicu cesta do rozohriateho oleja a vytvarujte lievance. Opekajte ich z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé.
  8. Vyberajte lievance z oleja a nechajte ich odkvapkať na papierovom uteráku.
  9. Lievance môžete podávať s obľúbeným posypom, medom, džemom či čokoládovou polevou.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *