Tvarohové lievance so slivkovou omáčkou

Tvarohové lievance so slivkovou omáčkou sú vynikajúcim dezertom, ktorý je populárny predovšetkým v stredoeurópskej kuchyni. Tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • štipka vanilkového cukru
  • štipka soli
  • slivková omáčka na polievanie

 

Tvarohové lievance so slivkovou omáčkou

Postup:

  1. V miske zmiešajte tvaroh, vajce, múku, cukor, vanilkový cukor a soľ. Vypracujte hladké cesto.
  2. Pripravte si hrubšiu panvicu a rozohrejte ju na strednom ohni. Ak máte železnú panvicu, je to ešte lepšie.
  3. Na panvicu nalejte asi lyžicu cesta pre jednu lievancu a rovnomerne ho rozotrite do tvaru placke.
  4. Nechajte lievancu opekať asi 2-3 minúty, kým spodná strana nie je zlatistá a pevná. Potom ju jednoducho obráťte a opekajte aj druhú stranu.
  5. Opakujte tento postup, kým spotrebujete všetko cesto.
  6. Hotové lievance servírujte s slivkovou omáčkou. Môžete ju pripraviť z čerstvých sliviek, pridajte trochu cukru a vody a varíte, kým sa slivky nerozpadnú a omáčka sa nezhustne.

Dúfam, že si tieto tvarohové lievance so slivkovou omáčkou vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *