Tento skvelý recept je výnimočný, avšak obrázok bol zvolený náhodne. Ide o rezy, ktoré predstavujú dezert.
Rezy z cukety a maku bez obsahu lepku s citrónovou polevou, formulované v slovenčine:
Čo budeme potrebovať:
- 2 stredné cukety
- 200 g bezlepkovej múky
- 50 g mletého maku
- 150 g kokosového cukru
- 3 vajcia
- 100 ml rastlinného oleja
- 1 citrón (šťava a kôra)
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Rezy z cukety a maku bez obsahu lepku s citrónovou polevou
Návod na prípravu:
- Rúru si najprv predohrejte na 180 °C a vymastite pečícou formu.
- Cukety starostlivo umyte a nastrúhajte.
- Do misy vložte nastrúhané cukety, bezlepkovú múku, mak, kokosový cukor, vajcia, olej, šťavu z citróna a nastrúhanú kôru citróna.
- Pridajte prášok do pečiva a všetko dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladká zmes.
- Pripravené cesto vlejte do formy a pečte v predhriatej rúre približne 35-40 minút, alebo kým povrch nezíska zlatú farbu a špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde suchá.
- Akonáhle je pečenie hotové, nechajte koláč dokonale vychladnúť a potom ho poliate citrónovou polevou.
Citrónová poleva:
Na prípravu polevy potrebujeme:
- 150 g práškového cukru
- šťavu z 1 citróna
Návod:
- V miske spojte práškový cukor a postupne pridávajte citrónovú šťavu, až kým nevytvoríte hustejšiu polevu.
- Polevou potrite vychladený koláč.
Teraz si môžete vychutnať vaše vynikajúce bezlepkové cuketové a makové rezy s citrónovou polevou. Prajeme vám dobrú chuť!
2) Bezlepkové cuketovo-makové rezy s citrónovou polevou
Pečenie bez lepku môže byť náročné, avšak s naším receptom na bezlepkové cuketové a makové rezy s citrónovou polevou sa stáva jednoduchým úkonom! Tieto rezy sú nielen bez lepku, ale aj vynikajúce a prospešné pre zdravie. Pripravte si potrebné suroviny a pustíme sa do prípravy!
Potrebné ingrediencie
Na vytvorenie týchto dobrodružstiev si pripravte: 250 g strúhanej cukety, 100 g mletého maku, 200 g mandľovej múky, 3 vajcia, 150 g medu alebo javorového sirupu, 100 ml rastlinného oleja, 1 balenie bezlepkového prášku do pečiva, štipku soli, a na polevu: 100 g práškového cukru a 2-3 lyžice citrónovej šťavy.
Postup na výrobu bezlepkových rezov
Začnite tým, že si rúru predhrejete na 180 °C. V miske zmiešajte strúhanú cuketu, vajcia a olej. Dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli spojenie všetkých ingrediencií. Následne pridajte mletý mak, mandľovú múku, bezlepkový prášok do pečiva a soľ. Zamiešajte, kým nevytvoríte hladké cesto.
Preložte zmes do vymastenej nádoby a pečte približne 25-30 minút, kým povrch nezíska zlatohnedú farbu a špajdľa vložená do stredu koláča nevyjde čistá. Po upečení nechajte rezy dôkladne vychladnúť.
Na prípravu polevy zmiešajte práškový cukor s citrónovou šťavou a dôkladne prešľahajte, až kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Polevu naneste na vychladnuté rezy a nechajte ju stuhnúť. A toto je všetko! Tieto skvelé bezlepkové cuketovo-makové rezy sú teraz pripravené na servírovanie.
Tento recept je skvelý! Bezlepkové rezy som ešte nikdy neskúšal, ale s cuketou a makom to vyzerá veľmi lákavo. Určite to vyskúšam, lebo sa mi páči, že sú aj zdravé. Teším sa na výsledok!
Wow, recept na bezlepkové cuketovo-makové rezy je presne to, čo som hľadala! Milujem cuketu a mak, takže ich kombinácia ma veľmi potešila. Určite si pripravím tento dezert a pozvem aj rodinu. Dúfam, že budú nadšení!
Toto je fantastický recept! Cuketa v koláči? Nikdy by ma nenapadlo to vyskúšať! A citrónová poleva znie veľmi osviežujúco. Myslím si, že s týmto dezertom urobím radosť všetkým okolo mňa. Veľmi sa teším na pečenie!
Skvelý nápad na bezlepkový dezert! Priznám sa, nevedel som si predstaviť cuketu v koláči, ale vyzerá to úžasne! Ešte som neskúsil mak vo sladkom jedle a teraz sa už nemôžem dočkať. Ďakujem za tento skvelý recept!
Tento recept ma úplne nadchol! Mám rád jednoduché a chutné dezerty a toto vyzerá ako ideálny kandidát. Kombinácia cukety a maku znie úžasne a citrónová poleva to určite oživí. Určite ho skúsim počas víkendu!
Naozaj super recept! Milujem pečenie bez lepku a toto je presne ten typ koláča, ktorý by mohol zaujať aj tých najnáročnejších stravníkov. Cuketa dodáva šťavnatosť a mak výnimočnú chuť. Už sa teším na ochutnávku!
‚Bezlepkové‘ nie je pre mňa vždy jednoduché slovo, ale tento recept robí všetko tak jasným! Cuketa s mletým makom je zaujímavá kombinácia. Neviem sa dočkať výsledku po upečení – určite poteší moju rodinu aj priateľov.
‚Bezlepkové cuketovo-makové rezy‘? To znie ako sen pre môj jazyk! Mám rád experimentovanie v kuchyni a toto bude určite ďalší úspech v mojich pečeniach. Ďakujem za inšpiráciu – fakt sa už teším na tortu plnú chuti!‘
‚Tento recept ma nesmierne potešil!‘ Naozaj potrebujem niečo nové do môjho repertoáru pečenia bez lepku. Dúfam, že mi táto kombinácia prinesie veľa radosti pri varení i ochutnávaní so svojimi blízkymi.
‚Milujem citrónovú polevu!‘ Tento dezert vyzerá veľmi lákavo a zdravé ingrediencie sú bonusom navyše. Cuketa môže byť tajnou prísadou pre dokonalosť chuti a verím tomu dokonale – už mám pripravené ingrediencie na pečenie.‘