Bezlepkové išelské tortičky 

 

Tradičný recept na bezlepkové išelské pochúťky.

Suroviny:

  • 200 g bezlepkovej múky
  • 150 g jemného masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • džem alebo poleva podľa chuti

 

Bezlepkové išelské pochúťky

Príprava:

  1. Rúru zohrejte na 180 °C a pripravte si formičky na muffiny.
  2. V priestrannej mise spojte jemné maslo s práškovým cukrom, až kým nevznikne nadýchaná a vzdušná zmes.
  3. Pridajte vajíčka a vanilkový extrakt, dôkladne premiešajte.
  4. Do zmesi pridajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva a štipku soli. Dobre premiešajte, až kým nevytvoríte hladké cesto.
  5. Lyžičkou naplňte formičky na muffiny asi do dvoch tretín.
  6. Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút, kým koláčiky nebudú zlatisté a na dotyk pružné.
  7. Nechajte ich vychladnúť a potom ozdobte džemom alebo polevou podľa vlastného vkusu.

Prajem príjemný zážitok pri jedení!

 

Kuracie prsia na nive

Kuracie prsia na nive

Čítať viac »

Bezlepkové išelské tortičky  - 2

2) Bezlepkové išelské tortičky 

Bezlepkové išelské koláčiky sú veľmi vyhľadávaným dezertom, ktorý skvele doplní každú oslavu alebo rodinné stretnutie. Tento návod je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu, nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti. Nasledujúce kroky vás prevedú celým procesom, takže sa pripravte na pečenie!

Na výrobu bezlepkových išelských koláčikov potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 300 g mandľovej múky
  • 100 g kakaa
  • 4 vajcia
  • 200 g medu alebo iného prírodného sladidla
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • Štipka soli

Postup výroby bezlepkových išelských koláčikov

Pri príprave tohto dezertu postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Rúru zohrejte na 175 °C a pripravte tortovú formu s priemerom 20 cm, ktorú vymažte olejom alebo vyložte papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte mandľovú múku, kakao, prášok do pečiva a soľ.
  3. V inej miske vyšľahajte vajcia s medom a vanilkovým extraktom, kým sa dobre nespoja a nezačnú penať.
  4. Postupne zapracovávajte suché ingrediencie do vaječnej zmesi, dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto.
  5. Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte približne 25-30 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu koláčika nevyjde čisté.
  6. Nechajte koláčiky vychladnúť, potom ich podávajte. Ozdobte podľa vlastného vkusu, napríklad ovocím alebo šľahačkou.

Takto si môžete pripraviť skvelú dávku bezlepkových išelských koláčikov, ktoré potešia vaše chuťové poháriky a priateľov. Prajem príjemný zážitok pri jedení!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *