Bezlepkové medové rezy

Bezlepkové medové rezy sú skvelým dezertom, ktorý môžete ochutnať bez obáv z negatívnych alergických reakcií na lepok. Tu je jednoduchý návod na ich prípravu:

Ingrediencie:

  • 200 g múky bez obsahu lepku (napríklad ryžovej, kukuričnej alebo zmes bezlepkových múk)
  • 100 g masla (alebo rastlinného margarínu ako vegánsku alternatívu)
  • 50 g cukru
  • 2 lyžice medu
  • 1 vajce (alebo vegánska náhrada za vajce)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli

 

Bezlepkové medové rezy

Príprava:

  1. V prostrední celej miske kombinujte múku bez lepku, cukor, škoricu, sódu a soľ.
  2. Pridajte maslo alebo rastlinný margarín a miešajte, kým nezískate drobivú textúru.
  3. V inej miske zmiešajte vajce (alebo náhradu), med a vanilkový extrakt. Túto hmotu následne spojte s múkovou zmesou a dôkladne premiešajte, kým nevznikne homogénne cesto.
  4. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odpočívať v chladničke pol hodiny.
  5. Medzitým predhrejte rúru na 180 °C a pripravte plech s papierom na pečenie.
  6. Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho na tenký plát. Pomocou vykrajovačky alebo noža tvarujte malé kúsky, napríklad kruhy alebo štvorce.
  7. Dajte vyrezané tvary na pripravený plech a pečte v rúre približne 12-15 minút, alebo kým nezískajú jemne zlatú farbu.
  8. Nechajte rezy ochladiť na plechu a po vychladnutí ich presuňte na mriežku.
  9. Na konci ich môžete posypať medovou polevou alebo podávať samostatne. Prajeme vám dobrú chuť!

Tento recept predstavuje skvelú možnosť, ako si vychutnať medové rezy bez lepku. Ak máte ďalšie otázky alebo potrebujete viac informácií, neváhajte sa opýtať!

 

Bezlepkové medové rezy - 2

2) Bezlepkové medové rezy

Bezlepkové medové rezy sú fantastickou voľbou na sladké občerstvenie, ak dodržiavate bezlepkovú diétu. Tento recept je jednoduchý na realizáciu a výsledok vás určite nadchne nielen chuťou, ale aj vzhľadom.

Na prípravu bezlepkových medových rezov potrebujete:

Ako dlho sa varí hovädzia polievka?

Ako dlho sa varí hovädzia polievka?

Čítať viac »

  • 250 g múky bez lepku
  • 150 g medu
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • ¼ čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Postup na prípravu medových rezov

1. Na začiatok si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte plech na pečenie s papierom na pečenie.

2. V strednej nádobe roztopte maslo a vmiešajte do neho med, mixujte, až kým sa všetky ingrediencie spoja.

3. Do maslovej zmesi přidajte vajcia a vanilkový extrakt, pokračujte v mixovaní, kým sa zmes nespojí.

4. V druhej miske skombinujte múku bez lepku, prášok do pečiva a soľ. Postupne vmiešavajte suché suroviny do mokrej zmesi, kým sa dôkladne nezlúčia.

5. Nalejte hotové cesto na plech a pečte asi 25-30 minút, alebo kým nie je zlatohnedé a pri vpichnutí špáradla sa nelepí.

6. Nechajte rezy vychladnúť a následne ich nakrájajte na porcie. Voilà! Vaše bezlepkové medové rezy sú pripravené na podávanie.

Tieto rezy sú ideálne na rodinné oslavy alebo na popoludňajšiu kávičku. Vychutnajte si túto lahodnú a zdravú alternatívu, ktorá poteší každého.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Julius123 píše:

    Bezlepkové medové rezy sú naozaj skvelé! Robila som ich podľa receptu a všetci v rodine si ich zamilovali. Ich chuť je fantastická a ani nepoznáte, že sú bez lepku. Určite odporúčam vyskúšať!

  2. PečiemSrdcom píše:

    Tento recept na bezlepkové medové rezy je jednoducho super! Príprava je rýchla a výsledok úžasný. Môžem ich odporučiť každému, kto hľadá niečo chutné a zdravé. Mňam, už sa teším na ďalšie pečenie!

  3. Svetlanka88 píše:

    Konečne som našla recept, ktorý mi vyhovuje! Bezlepkové medové rezy sú nielen zdravé, ale aj veľmi chutné. Po upečení boli perfektné na popoludňajší čaj s priateľmi. Všetkým chutili a chcú recept!

  4. Miloško21 píše:

    Wow, bezlepkové medové rezy sú fakt výborné! Ja som skúšal rôzne recepty, ale tento je najlepší. Rýchlo sa pripravujú a chuti sú neodolateľné. Určite budem piecť znova, ďakujem za zdieľanie!

  5. KreatívnaDusa píše:

    Tento recept ma úplne očaril! Bezlepkové medové rezy sú lahodné a jednoduché na prípravu. Vyskúšala som ich pre rodinnú oslavu a všetci sa pýtali na recept. Odporúčam každému milovníkovi sladkostí!

  6. VeselýHrdina píše:

    Bezlepkové medové rezy sú pre mňa objavom roka! Príprava bola jednoduchá a výsledok bol nielen chutný, ale aj pekný na pohľad. Odporúčam vyskúšať aj s rôznymi polevami alebo ovocím.

  7. PohodovýPeciar píše:

    ‚Medový rez‘ bez lepku? To je pre mňa to pravé orechové! Chutí to skvele a je to perfektné riešenie pre tých, čo nemôžu lepok. Urobil som ich pre deti a všetky si pýtali ešte!

  8. 'ZlatýMedenák' píše:

    ‚Medový‘ dezert bez lepku? Tento recept ma nadchol! Príprava bola jednoduchá a výsledok super chutný! Odporúčam ho každému – aj tým s alergiami alebo diétou.

  9. 'SladkýRadosť' píše:

    ‚Bezlepkové medové rezy‘ sú ako malý zázrak v kuchyni! Sú veľmi jednoduché na prípravu, ideálne na rýchlu oslavu či len tak k čaju. Každý si pochvaľoval – určite budem piecť znova!

  10. 'FanfáryFrajér' píše:

    ‚Bezlepkový‘ dezert? Toto je bomba! Chutné a zdravé bez obáv z alergií – presne to potrebujem do svojej kuchyne. Skvelý tip na sladké pochúťky počas sviatkov či osláv.