Bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom

Tu je slovenský recept na bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom:

Suroviny:

  • 500 g zemiakov
  • 150 g bezlepkovej múky
  • 1 vajce
  • 1 strúčik medvedieho cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom

Postup:

  1. Zemiaky uvaríme vo vode so štipkou soli, kým nebudú mäkké. Potom ich ošúpeme a necháme vychladnúť.
  2. Po vychladnutí zemiaky pretlačíme do väčšej misky.
  3. Do zemiakov pridáme bezlepkovú múku, vajce, jemne nasekaný medvedí cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Na pomúčenej doske tvarujeme cesto do dlhých valčekov a nožom ich krájame na malé kúsky.
  5. Gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich sceďujeme.
  6. Podávame bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom s omáčkou podľa vlastného výberu, napríklad s paradajkovou omáčkou, maslovou omáčkou s bylinkami alebo pestom.

Dúfam, že vám recept pomôže pri príprave tohto chutného jedla. Dobrú chuť!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov (najlepšie múčnatých)
  • 150 g bezlepkovej múky (môžete použiť zmes bezlepkových múk)
  • 1 veľké vajce
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • 100 g medvedieho cesnaku (čerstvého)
  • 30 g masla
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava zemiakov:

    • Zemiaky uvarte v šupke vo veľkom množstve osolenej vody, až kým nebudú mäkké (približne 20-30 minút).
    • Po uvarení ich nechajte vychladnúť, potom olúpte a rozpučte pomocou tlačidla na zemiaky alebo vidličky, aby ste získali hladkú zemiakovú hmotu.
  2. Príprava cesta:

    • Do rozpučenej zemiakovej hmoty pridajte vajce, soľ a čierne korenie. Premiešajte, aby sa ingrediencie dobre spojili.
    • Postupne pridávajte bezlepkovú múku a vypracujte cesto. Cesto by malo byť jemné a nelepivé. Ak je príliš lepkavé, pridajte ešte trochu múky.
  3. Tvarovanie gnocchi:

    • Cesto rozdeľte na niekoľko častí a na pomúčenej doske vyvaľkajte každú časť do valčekov (hrubých asi 1-2 cm).
    • Následne nakrájajte valčeky na malé kúsky (asi 2-3 cm).
    • Pomocou vidličky alebo prstov vytvorte na každom kúsku rovné brázdy, aby sa do nich zachytilo omáčka.
  4. Príprava medvedieho cesnaku:

    • Medvedí cesnak dobre umyte a nasekajte na jemno.
  5. Varovanie gnocchi:

    • V hrnci priveďte osolenú vodu do varu. Do vriacej vody vložte gnocchi. Keď sa vynoria na povrch, varte ich ešte 1-2 minúty, potom ich vyberte a sceďte.
  6. Dokončenie jedla:

    • Na panvici rozpustite maslo a pridajte nasekaný medvedí cesnak. Orestujte ho na nízkej teplote, kým sa nerozvoňí.
    • Pridajte uvarené gnocchi do panvice s medvedím cesnakom. Krátko restujte, aby sa všetko spojilo a gnocchi boli obalené v masle a cesnaku.
  7. Servírovanie:

    • Podávajte teplé, posypané nastrúhaným parmezánom (ak používate) a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *