Bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom

Tu je slovenský recept na bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom:

Suroviny:

  • 500 g zemiakov
  • 150 g bezlepkovej múky
  • 1 vajce
  • 1 strúčik medvedieho cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom

Postup:

  1. Zemiaky uvaríme vo vode so štipkou soli, kým nebudú mäkké. Potom ich ošúpeme a necháme vychladnúť.
  2. Po vychladnutí zemiaky pretlačíme do väčšej misky.
  3. Do zemiakov pridáme bezlepkovú múku, vajce, jemne nasekaný medvedí cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Na pomúčenej doske tvarujeme cesto do dlhých valčekov a nožom ich krájame na malé kúsky.
  5. Gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich sceďujeme.
  6. Podávame bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom s omáčkou podľa vlastného výberu, napríklad s paradajkovou omáčkou, maslovou omáčkou s bylinkami alebo pestom.

Dúfam, že vám recept pomôže pri príprave tohto chutného jedla. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *