Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na prípravu boloňskych špagiet:
Potrebné suroviny:
- 300 g hovädzieho mäsa (najlepšie mleté)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 plechovka (400 g) nasekaných paradajok
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica sušeného oregana
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 300 g špagiet
- nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie
Bolónske špagety – Lídl
Postup:
- V hrnci uvarte vodu pre špagety a do vyhriatej panvice pridajte olivový olej.
- Na panvici orestujte cibuľu a cesnak, až sa stanú mäkkými a zlatistými.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a opražte ho do zlatista.
- Potom pridajte nasekané paradajky, paradajkový pretlak, oregano, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Znížte teplotu a nechajte omáčku dusiť sa asi 20-30 minút, aby sa všetky chute spojili.
- Medzitým uvaríme špagety al dente podľa návodu na obale. Po uvarení ich scedíme.
- Na servírovací tanier dajte priklopenie špagety a na vrch nalejte boloňskú omáčku. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Podávajte teplé a môžete pridať na vrch strúhaný parmezán, ak máte radi syrovú chuť.
Dobrú chuť!
Bolónske špagety sú neodmysliteľnou súčasťou talianskej kuchyne a táto originálna verzia od Lídl je skutočným lahôdkou. V tomto recepte sa stretáva chuťovo výrazná mletá zemina s bohatou paradajkovou omáčkou, čím vzniká dokonalá kombinácia pre milovníkov talianskych jedál. Pripravte si túto jednoduchú, no chutnú pokrm a užite si ho s rodinou či priateľmi.