Bolónske špagety - Lídl

Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na prípravu boloňskych špagiet:

Potrebné suroviny:

  • 300 g hovädzieho mäsa (najlepšie mleté)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 plechovka (400 g) nasekaných paradajok
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 300 g špagiet
  • nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie

 

Bolónske špagety – Lídl

Postup:

  1. V hrnci uvarte vodu pre špagety a do vyhriatej panvice pridajte olivový olej.
  2. Na panvici orestujte cibuľu a cesnak, až sa stanú mäkkými a zlatistými.
  3. Pridajte mleté hovädzie mäso a opražte ho do zlatista.
  4. Potom pridajte nasekané paradajky, paradajkový pretlak, oregano, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
  5. Znížte teplotu a nechajte omáčku dusiť sa asi 20-30 minút, aby sa všetky chute spojili.
  6. Medzitým uvaríme špagety al dente podľa návodu na obale. Po uvarení ich scedíme.
  7. Na servírovací tanier dajte priklopenie špagety a na vrch nalejte boloňskú omáčku. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
  8. Podávajte teplé a môžete pridať na vrch strúhaný parmezán, ak máte radi syrovú chuť.

Dobrú chuť!

 

Bolónske špagety sú neodmysliteľnou súčasťou talianskej kuchyne a táto originálna verzia od Lídl je skutočným lahôdkou. V tomto recepte sa stretáva chuťovo výrazná mletá zemina s bohatou paradajkovou omáčkou, čím vzniká dokonalá kombinácia pre milovníkov talianskych jedál. Pripravte si túto jednoduchú, no chutnú pokrm a užite si ho s rodinou či priateľmi.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *