Krevetové cestoviny s cesnakom a citrónom

Krevetové cestoviny s cesnakom a citrónom sú ľahkým a chutným jedlom, ktoré je ideálne na jarné a letné dni. Tento recept kombinuje sviežosť citróna, arómu cesnaku a lahodné morské plody, vďaka čomu sa stáva skvelou voľbou pre milovníkov jedlých morských špecialít. Navyše, príprava je jednoduchá a rýchla, takže môžete mať chutné a zdravé jedlo na stole behom niekoľkých minút.

Ingrediencie:

– 400 g čerstvých kreviet (očistených a bez krunčeka)
– 400 g cestovín (linguine, spaghety alebo iné dlhé cestoviny)
– 4 strúčiky cesnaku (nasekaného nadrobno)
– 1 citrón (šťava a kôra)
– 1/4 šálky olivového oleja
– 1/4 šálky bieleho vína (voliteľné)
– 1/4 šálky nasekanej petržlenovej vňate
– Soľ a čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

1. Uvarením veľkého hrnca osolenej vody pripravte cestoviny podľa návodu na obale. Keď budú hotové, odcedíte ich a nechajte trochu tekutiny z varenia.

2. Medzitým na panvici s vyhriatym olivovým olejom opražte cesnak asi minútu, až bude voňavý.

3. Pridajte krevety a opekajte ich 2-3 minúty, až naberú ružovú farbu.

4. Zalejte bielym vínom (ak používate) a za stáleho miešania povarte 1 minútu.

5. Pridajte šťavu z citróna, nastrúhanú citrónovú kôru, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Dobre premiešajte.

6. Nakoniec vmiešajte uvarené cestoviny a trochu tekutiny z ich varenia. Dôkladne premiešajte a podávajte horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Toto jedlo je skvelé samo o sebe, ale môžete ho podávať aj s čerstvým chlebom na naberanie omáčky alebo s troškou nastrúhaného parmezánu na vrchu. Dobrú chuť!

 

2) Krevetové cestoviny s cesnakom a citrónom

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. špagety, penne alebo linguine)
  • 300 g kreviet, očistených a ošúpaných
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • Šťava a strúčik zesty z 1 citróna
  • 1/4 čajovej lyžičky červenej papriky (voliteľné, podľa chuti)
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlen, bazalka), nasekané
  • Extra panenský olivový olej
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Strúhanka na ozdobu (voliteľné)

 

  1. Na veľkej panvici zahrejte vodu na cestoviny. Keď voda začne variť, pridajte soľ a varte cestoviny podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Potom ich sceďte.
  2. Medzitým na inej panvici zahrejte niekoľko lyžíc olivového oleja na stredne nízku teplotu. Pridajte nasekaný cesnak a opatrne ho orestujte, kým nezačne voňať, ale nesmie sa zhnedať.
  3. Pridajte krevety na panvicu s cesnakom. Smažte ich asi 2-3 minúty z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a nebudú pevne na dotyk.
  4. Pridajte šťavu a strúčik citróna do panvice s krevetami. Ak máte radi trochu pikantnosti, pridajte aj červenú papriku. Dochutite soľou a čiernym korením. Orestujte ešte pár minút, aby sa chute spojili.
  5. Do omáčky môžete pridať polovicu nasekaných čerstvých byliniek a dôkladne premiešať.
  6. Pridajte uvarené a scezené cestoviny do panvice s krevetami a omáčkou. Dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  7. Podávajte na tanieroch, posypte zvyšnými nasekanými bylinkami a prípadne so strúhankou pre trochu kôrky.

Tieto krevetové cestoviny s cesnakom a citrónom sú plné sviežich a bohatých chutí. Chuť kreviet, pikantnosť červenej papriky, sviežosť citróna a aróma cesnaku spolu vytvoria dokonalú kombináciu.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *