Kuracie rezne Bratislavské pre klepaním

Bratislavčania už len takto klepú rezne. Toto ešte nikdy nevykonal!

Bratislavské rezne predstavujú jedno z najpopulárnejších jedál v slovenskej kuchyni. Tieto šťavnaté a chutné rezne s chrumkavou vrstvičkou inšpirujú nielen Bratislavčanov, ale aj fanúšikov výbornej domácej gastronómie na celom svete.

Unikátny a chutný recept z YouTube kanála Hyza.

 

Kuracie rezne Bratislavské pre klepaním
Kuracie rezne Bratislavské pre klepaním

Ich príprava je jednoduchá a vyžaduje len základné ingrediencie, no výsledok je vždy ohromujúci. Tento recept na bratislavské rezne je ideálny pre tých, ktorí túžia po rýchlej, avšak lahodnej večeri, ktorá poteší nielen chuťové poháriky, ale aj srdce.

Tradičné bratislavské rezne sa pripravujú z bravčovej krkovičky, ktorú najprv jemne naklepeme, a následne obalíme v múke, vajci a strúhanom syre. Po opečení na panvici sa ešte dopiekajú v rúre, čím sa dosiahne perfektná šťavnatosť a chuť. Tento jednoduchý proces výroby zabezpečuje, že mäso ostane šťavnaté a jemné, zatiaľ čo vonkajší obal sa pekne opečie a získa nádhernú zlatistú farbu.

 

Príprava kurcích rezňov
Príprava kurcích rezňov

Dúfame, že vás tento recept na bratislavské rezne inšpiruje k príprave jedla plného chuti a radosti doma. Dobrú chuť!

 

Ako uvariť prepeličie vajíčka?

Ako uvariť prepeličie vajíčka?

Čítať viac »

Príprava kuracích rezňov

Bratislavčania už len takto klepú rezne

Recept na dokonalé bratislavské rezne:

Ingrediencie:
– 4 plátky bravčovej krkovičky
– 2 veľké vajcia
– pol šálky múky
– pol šálky strúhanej syra s nízkym obsahom tuku
– soľ, mleté čierne korenie
– olej na vyprážanie

 

Kuracie rezne naklepané opekané
Kuracie rezne naklepané opekané

Postup:
1. Najprv si pripravíme mäso. Plátky bravčovej krkovičky jemne naklepeme, čím ich zjemníme a ztenčíme. Potom ich osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
2. Do hlbokého taniera nasypeme trochu múky, do druhého rozšľaháme vajcia a do tretej vložíme strúhaný syr.
3. Plátky mäsa postupne obaľujeme. Najprv ich ponoríme do múky, následne do vajec a napokon do syra. Dôkladne obaľované plátky odložíme na tanier.
4. Rozohrejeme olej v panvici a na ňom zľahka opražíme obaľované plátky z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a pevné.
5. Opečené rezne prenesieme do navlhčeného pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 20-25 minút, kým sa mäso zaručene prepečie a syr získa nádhernú zlatú farbu.
6. Po upečení vyberieme rezne z rúry a podávame ešte teplé. Skvele sa hodia k dusenému zemiakovému pyré a čerstvému zeleninovému šalátu.

 

Chutné kuracie rezne
Chutné kuracie rezne

Bratislavské rezne sú vynikajúce jedlo na rýchlu domácu večeru alebo obedy. Sú ideálne pre pracovné dni, ale aj pre relaxačné víkendy s rodinou a priateľmi.

Ak sa rozhodnete toto lahodné jedlo pripraviť, určite sa budete tešiť na chvíľu, kedy sa pustíte do jeho vychutnávania. Podávajte ich s duseným zemiakovým pyré a čerstvým šalátom a vytvoríte tak dokonalú kombináciu chutí na tanieri.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

31 Komentárov

  1. Nataša píše:

    Zaujímavý článok. Páči sa mi najme ten úvod a záver.
    Číta sa to veľmi ľúbivo a povzbudzujúco, a to až tak že si ich idem pripraviť.

    1. Lucia píše:

      Nataša, ďakujem ti pekne za tvoj komentár.
      Som vždy milo prekvapená, za každú odozvu, ktorú dostanem do svojích čitateľov. 🙂

  2. Kocúrik123 píše:

    Tento recept je super! Nikdy som nerobil rezne s takýmto postupom, ale vyzerajú naozaj chutne. Už sa teším, keď si ich pripravím doma. Myslím, že to zvládnem aj ja, aj keď som nie veľmi dobrý kuchár.

  3. MačkaMia píše:

    Veľmi sa mi páči tento článok! Bratislavské rezne vyzerajú skvele a určite ich vyskúšam. Mám rada jednoduché recepty, ktoré sú aj chutné. Určite zaujmú aj moju rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. ZelenýJablko píše:

    Wow! Tento recept je presne to, čo hľadám na víkendový obed. Milujem rezne a vždy som sa bála ich pripravovať. Teraz mám jasný návod a už sa neviem dočkať, keď si ich pripravím podľa vašich pokynov.

  5. RybkaPavúk píše:

    Tento článok ma nadchol! Rezníčky vyzerajú tak šťavnato a chrumkavo, že by som si ich najradšej hneď teraz dal! Pripravím ich na rodinnú oslavu a verím, že všetkým budú chutiť. Ďakujem za úžasný recept!

  6. KávovýKrálik píše:

    Fíha! Toto sú naozaj fantastické rezne. Doma sme mali vždy len klasické jedlá a toto ma veľmi oslovilo. Urobím tieto rezne na nedeľu a myslím, že všetci budú spokojní a nadšení z nového jedla.

  7. Srdiečko88 píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Rezance so syrom znie skvele! Som v kuchyni trochu menej zdatná, ale tento postup je jasný a jednoduchý. Určite to vyskúšam a verím, že sa podarí ako vo vašich obrázkoch.

  8. Bublinka77 píše:

    !Jupí! Tieto bratislavské rezne vyzerajú nádherne! Chcem si urobiť rýchly obed pre seba a moje deti. Som si istá, že im budú chutiť a budeme mať pekný spoločný čas pri stole!

  9. _Láska_12_ píše:

    !Toto je presne ten recept, ktorý potrebujem na víkendovú večeru! Neviem sa dočkať výborného jedla s rodinou. Pripravím ho podľa vášho návodu – vyzerá jednoducho perfektne!

  10. _MalýChlapec_9 píše:

    !Super článok o bratislavských reznách! Nikdy som nevedel ako ich robiť správne, ale vaša príprava je jasná a ľahká. Teším sa na chuťové zážitky pri jedení takého výborného jedla!

  11. _DuchOktóber_23_ píše:

    !Skvelý recept na rezne! Bratislavské rezne sú obľúbené doma už roky a teraz viem ako ich pripraviť s tou skvelou chrumkavou kôrkou. Teším sa na varenie podľa vášho návodu!

  12. Kocúr123 píše:

    Tento recept na bratislavské rezne je skvelý! Nikdy som ich nerobila, ale po prečítaní tohto článku sa na to veľmi teším. Je to jednoduché a znie to veľmi chutne. Určite vyskúšam aj ja a urobím ich rodine. Ďakujem za inšpiráciu!

  13. JasnéSlunko píše:

    Wow, bratislavské rezne vyzerajú fantasticky! Milujem jednoduché recepty, ktoré sú zároveň chutné. Hlavne sa mi páči, že potrebujeme len základné suroviny. Určite to skúsim tento víkend a verím, že sa mi podarí urobiť niečo skutočne výnimočné.

  14. PandaSvet píše:

    Tento článok ma úplne nadchol! Bratislavské rezne sú moje obľúbené jedlo a tento recept vyzerá tak jednoducho. Mám doma všetky suroviny, takže ich dnes vyskúšam pripraviť. Teším sa na chuť a dúfam, že budú chutiť ako od profesionála!

  15. Kvetinka88 píše:

    Môžem povedať len jedno: mňam! Bratislavské rezne sú úžasné a tento recept je presne to, čo potrebujem. Znie to tak jednoducho a lahodne! Určite si pripravím aj zemiakové pyré, ako odporúčate. Vďaka za super tipy!

  16. ZajkoHops píše:

    Super článok! Už dlho som hľadal recept na bratislavské rezne, ktorý by bol jednoduchý a chutný. Tento opis postupu je jasný a zrozumiteľný. Mám chuť ich už teraz ochutnať! Veľká vďaka za zdieľanie tejto úžasnej inšpirácie.

  17. ModráRybka píše:

    Som nadšená z tohto receptu! Bratislavské rezne vyzerajú tak lákavo, že ich musím okamžite urobiť. Páči sa mi kombinácia ingrediencií a postup je veľmi jednoduchý. Teším sa na večeru s rodinou a určite im urobím radosť touto dobrotou!

  18. Srdiečko123 píše:

    ‚Bratislavské rezne‘ – aké úžasné jedlo! Tento recept je presne to, čo som hľadala pre našu rodinnú večeru. Pripravím ich s čerstvým šalátom podľa vášho návrhu. Dúfam, že všetkým bude chutiť rovnako ako mne už pri čítaní článku!

  19. 'Snílek20' píše:

    ‚Tento recept je proste perfektný!‘ Vždy som sa bála variť rezne sama doma, ale po prečítaní vášho popisu som dostala odvahu. Suroviny mám doma už pripravené a teším sa na túto delikatesu so svojimi priateľmi.

  20. 'ČokoládováKulička' píše:

    ‚Bratislavské rezne‘ sú mojou obľubou už roky! Tento nový spôsob prípravy ma fakt zaujal a nemôžem sa dočkať ochutnania výsledku. Mám pocit, že budú ešte lepšie ako tie klasické môjho detstva!

  21. Janko123 píše:

    Tento recept na bratislavské rezne je úžasný! Nikdy som si nemyslel, že to bude také jednoduché. Všetci v rodine si to pochvaľovali a určite ho zopakujem. Odporúčam každému, kto chce rýchlo a chutne navariť. Ďakujem za skvelý tip!

  22. Kocurik99 píše:

    Wow, bratislavské rezne vyzerajú fantasticky! Konečne som našiel recept, ktorý môžem skúsiť aj ja. Milujem mäso a tento spôsob prípravy ma naozaj nadchol. Už sa teším na víkend, kedy ich vyskúšam urobiť pre priateľov!

  23. RadoslavNo1 píše:

    Tento článok ma veľmi inšpiroval! Bratislavské rezne sú skvelé jedlo a som rád, že ste zdieľali takýto jednoduchý recept. Mám rád varenie a určite to vyskúšam doma. Verím, že sa mi podarí urobiť také chutné ako na obrázkoch!

  24. ZuzkaKuchynka píše:

    Skvelý recept! Bratislavské rezne sú jedným z mojich obľúbených jedál. Tento spôsob prípravy je perfektný pre rýchlu večeru po práci. Som si istá, že to bude chutiť celej rodine. Ďakujem za inšpiráciu!

  25. PeťoSmaženie píše:

    Musím povedať, že tento recept na bratislavské rezne vyzerá super! Mám rád jedlá s chrumkavou kôrkou a toto je presne ono. Určite ho vyskúšam a dúfam, že mi tiež výjde tak dobre ako vám! Držte palce.

  26. MajkaKuchárka píše:

    Recept na bratislavské rezne je úžasný a veľmi jednoduchý! Vždy som sa bála pripravovať rezeň, ale teraz mám pocit, že to zvládnem aj ja. Teším sa na varenie cez víkend s touto dobrotou!

  27. VladoChutnáVečera píše:

    ‚Bratislavské rezne‘ znie výborne! Tento recept ma hneď zaujal svojou jednoduchosťou a chutnosťou. Rád varím pre rodinu a verím, že im toto jedlo bude chutiť rovnako ako mne na pohľade.

  28. _Miska_20 píše:

    ‚Bratislavčania už len takto klepú rezne‘ – toto je presne pravda! Tento recept ma nadchol natoľko, že plánujem pripraviť tieto rezne už zajtra večer. Určite budem sledovať aj vaše ďalšie tipy!

  29. _Anika_Chef_7 píše:

    ‚Super článok!‘ Bratislavské rezne sú moje obľúbené jedlo a konečne mám dobrý recept na ich prípravu doma. Veľmi sa teším na výsledok a dúfam, že budú chutiť skvele ako vyzerajú!

  30. _TomášikJeden_99 píše:

    ‚Juj aké chutné!‘ Tieto bratislavské rezne vyzerajú fantasticky! Chcem ich pripraviť pre moju rodinu počas víkendu. Určite im budem rozprávať o tomto skvelom recepte – ďakujem za inšpiráciu!