Bratwurst s kapustou a knedľami

Nič nie je lepšie ako kvalitná, tradičná slovenská kuchyňa, ktorá dokáže nielen navodiť príjemnú atmosféru, ale aj zasýtiť a potešiť chuťové poháriky. Jedným z takýchto obľúbených receptov je kombinácia bratwurstov, kyslej kapusty a žemľových knedlí.

Toto jedlo je nielen výdatné a sýte, ale tiež plné chutí a vôní, ktoré vám pripomenú chuť domova. Prichystajte si zástery a pripravte sa na návrat do detstva s touto klasickou nemeckou špecialitou.

Recept:

Suroviny:

– 6-8 bratwurstov
– 1 kg kyslej kapusty
– 1 cibuľa
– 2 lyžice masla
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– 500 g žemľového cesta na knedličky
– 1 vajce
– Soľ

Postup:

1. Najskôr si pripravte kapustu. Na panvici rozohrejte maslo a na ňom osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridajte kyslú kapustu, osoľte, okoreňte čiernym korením a duste približne 15 minút za občasného premiešania.

2. Zatiaľ čo sa kapusta dusí, môžete pripraviť knedličky. Žemľové cesto rozdrviť a zmiešať s vajcom a štipkou soli. Zo zmesi vytvarovať guľôčky aVariť ich vo vriacej osolenej vode asi 10-15 minút.

3. Bratwursty ogrilovať alebo opiecť na panvici do zlatistej farby.

4. Na tanieri rozložte kapustu, na ňu poukladajte bratwursty a knedličky. Môžete podávať s plnotučnou horčicou alebo chrenom podľa chuti.

Šťavnaté bratwursty, kyslá kapusta a mäkké žemľové knedličky vytvárajú dokonalú symbiózu chutí, ktorá rozmaznáva chuťové poháriky. Toto jednoduché a predsa tak výdatné jedlo je skvelou voľbou na nedeľný obed alebo večeru s rodinou.

 

2) Bratwurst s kapustou a knedľami

Suroviny:

  • 4 kusy bratwurst (nemeckých klobás)
  • 1 malá hlávka bielej kapusty, nastrúhaná
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1/4 čajovej lyžičky kmínu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Knedle:

  • 500 g zemiakov, uvařených, olúpaných a pretlačených
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • Soľ

 

  1. Na panvici rozohrejte 1 polievkovú lyžicu masla. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju, kým nebude mäkká a sklovitá.
  2. Pridajte nastrúhanú kapustu a kmín. Orestujte ich spolu, kým kapusta nezmäkne a začne sa ľahko karamelizovať. Ochutnať soľou a korením podľa chuti. Odstavte z ohňa.
  3. Pripravte zemiakové knedle: Zmiešajte pretlačené zemiaky, múku, vajce a soľ v miske, kým nevytvoríte hladké cesto.
  4. Varte v hrnci vodu so soľou. Z cesta tvarujte malé knedle a vkladajte ich do vriacej vody. Varíme približne 10-15 minút, kým knedle nevynáplavú na povrch. Odstavte a nechajte odkvapkať.
  5. Na panvici na strednom plameni zohrejte zvyšok masla. Opečte bratwurst z oboch strán, kým nebudú zlatisté a dobre prepečené.
  6. Servírujte bratwurst s opečenou kapustou a zemiakovými knedľami.

Toto jedlo, bratwurst s kapustou a knedľami, je tradičnou nemeckou dobrotou, ktorá ponúka bohatú kombináciu chuteí. Kombinácia šťavnatých klobás, karamelizovanej kapusty a klasických zemiakových knedlíkov vytvára výbornú chuťovú symfóniu, ktorá odráža nemeckú kuchyňu.

 

3)

Bratwurst s kapustou a knedľami je jedinečné jedlo, ktoré poteší každého milovníka tradičnej slovenskej kuchyne. Tento recept je nielen chutný, ale aj plný výživných ingrediencií. V nasledujúcom článku vám predstavíme úplný návod na jeho prípravu, vrátane potrebných ingrediencií a postupov, ktoré zaručia, že si túto pochúťku zamilujete.

Ingrediencie na bratwurst s kapustou

Musíte si pripraviť niekoľko základných ingrediencií, aby ste vytvorili toto jedlo. Na 4 porcie budete potrebovať:

  • 4 kusy bratwurst klobásy
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 stredne veľké cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 100 ml bieleho vína (nepovinné)
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy

Po zostavení ingrediencií je čas prejsť k samotnej príprave. Najskôr si na panvici rozpustite maslo a orestujte na ňom nadrobno nakrájané cibule a cesnak, kým nebudú zlatisté. Potom pridajte bratwurst klobásy a opečte ich zo všetkých strán. Pridajte kyslú kapustu, premiešajte, a ak chcete, môžete pridať aj biele víno na zvýraznenie chutí. Pokračujte v varení pod pokrievkou asi 30 minút, aby sa ingrediencie prepojili a vydali svoje aromatické chute.

Podávajte s pripravenými knedľami, ktoré sú skvelým doplnkom k tomuto jedlu. Bratwurst s kapustou a knedľami je výnimočné jedlo, ktoré si môžete pripraviť nielen na sviatky, ale aj na bežný deň, keď budete mať chuť na niečo výnimočné.

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Finkova Malvina píše:

    Takéto recepty milujem! Tradičná slovenská kuchyňa je jednoducho najlepšia.

  2. Hana51 píše:

    Výborný článok! Určite vyskúšam tento recept, znie to veľmi chutne.

  3. Murcova Bibiana píše:

    Bratwurst s kapustou a knedľami je jedno z mojich obľúbených jedál. Tento recept vyzerá skvele!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *