Bravčove plátky na štave s cestovinou

Bravčové plátky na štave s cestovinou sú jednoduché, ale veľmi chutné jedlo, ktoré si obľúbite už po prvom ochutnaní. Je to skvelá voľba pre tých, ktorí milujú mäsité jedlá s lahodnými omáčkami.

Tento recept je perfektný na prípravu pre celú rodinu alebo pre priateľov. Spojenie jemných bravčových plátkov, čerstvej zeleniny a aromatickej paradajkovej omáčky vytvorí chuťový zážitok, ktorý vás určite očarí.

Recept:

Suroviny:
– 500 g bravčových plátkov
– 1 veľká cibula
– 3 strúčiky cesnakovej pasty
– 1 červená paprika
– 2 paradajky
– 1 konzerva paradajkového pretlaku
– 250 ml sladkej smotany
– soľ, čierne korenie (podľa chuti)
– olivový olej
– petržlenová vňať
– 400 g cestovín (napr. penne, špirály)

Postup:

1. Bravčové plátky nakrájajte na menšie kúsky a ochutite soľou a čiernym korením.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom nakrájané bravčové plátky dozlatista. Potom ich vyberte a odložte nabok.
3. Na rovnakej panvici opražte na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnakovú pastu, až kým nezačnú byť cibulinka zlatistá.
4. Pridajte nakrájanú červenú papriku a paradajky a duste niekoľko minút.
5. Zalejte paradajkovým pretlakom a sladkou smotanou. Dobre premiešajte a privarte do varu.
6. Vložte opečené bravčové plátky späť na panvicu a nechajte všetko spolu pomaly dusiť približne 15-20 minút, až kým mäso nebude mäkké a šťava hustá.
7. Medzitým uvarte cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode.
8. Hotové bravčové plátky na štave podávajte s čerstvo uvarenými cestovinou a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžete si dopriať toto výdatné a lahodné jedlo s čerstvým chlebom alebo opečenou baghetou na nabratie všetkých tých vynikajúcich štiav. Dobrú chuť!

 

Bravčove plátky na štave s cestovinou

2) Bravčove plátky na štave s cestovinou

Bravčove plátky na štave s cestovinou a dnes opäť dva recepty priatelia.

Budeme potrebovať:

  • 4 bravčové plátky (približne 150 g každý)
  • 250 g cestoviny (napr. špagety alebo penne)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkových krájok (z konzervy alebo čerstvé)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku alebo paradajkovej pasty
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie

 

Príprava k receptu.

  1. Pripravte cestovinu: Uvarte cestovinu podľa pokynov na obale. Odkvapkať a nechať stranou.
  2. Pripravte bravčové plátky: Osolte a okoreňte bravčové plátky z oboch strán. Na rozpálenom oleji opečte plátky bravčového mäsa na oboch stranách, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
  3. Pripravte omáčku: Do tej istej panvice pridajte jemne nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho ešte asi 1 minútu, kým nezačne voňať. Potom pridajte paradajkový pretlak alebo paradajkovú pastu a paradajkové kráje. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 10-15 minút, kým sa zahusťuje.
  4. Dokončenie a servírovanie: Vráťte plátky bravčového mäsa do panvice s omáčkou a nechajte ich prehriať. Servírujte cestoviny s bravčovými plátkami na vrchu a ozdobte čerstvou bazalkou.

 

Bravčove plátky na štave s cestovinou - 3

3) Bravčove plátky na štave s cestovinou

  • 4 bravčové plátky (približne 150 g každý)
  • 250 g cestoviny (napr. špagety alebo penne)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkových krájok (z konzervy alebo čerstvé)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku alebo paradajkovej pasty
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie

 

Postup na prípravu

Uvaríme cestoviny podľa návodu na obale a necháme ich odkvapkať. Osoľujeme a okoreňujeme bravčové plátky z oboch strán. Na rozpálenej panvici opečieme plátky mäsa, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

Potom ich vyberieme z panvice a necháme stranou. Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme ju dozlatista. Pridáme nasekaný cesnak a orestujeme ho asi 1 minútu. Potom pridáme paradajkový pretlak alebo paradajkovú pastu a paradajkové kráje.

Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Necháme omáčku variť na miernom ohni asi 10-15 minút, kým sa zahusťuje.

Vrátime plátky bravčového mäsa do panvice s omáčkou a necháme ich prehriať.
Servírujeme cestoviny s bravčovými plátkami na vrchu a ozdobíme čerstvou bazalkou.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *