Gaštanové pyré môže byť vynikajúcim základom pre rôzne druhy dezertov a sladkých pokrmov. Tu je jednoduchý recept na prípravu gaštanového pyré z mrazenej varianty:

Potrebujeme:
– 500g mrazených gaštanov
– 200g cukru
– 1 vanilkový lusk
– 1 škorica

 

Recepty z mrazeného gaštanového pyré

Postup:
1. Rozmraziť gaštany podľa návodu na obale.
2. V hrnci zohrejeme pár lyžíc vody a pridáme cukor, vanilkový lusk a škoricu.
3. Keď sa cukor rozpustí, pridáme rozmrazené gaštany a dusíme na miernom ohni asi 15-20 minút, občas miešajúc.
4. Potom odstránime vanilkový lusk a škoricu.
5. Gaštanovú zmes preložíme do mixéra a mixujeme na hladké pyré.
6. Hotové gaštanové pyré môžeme použiť pri príprave rôznych dezertov alebo pokrmov.

Takto pripravené gaštanové pyré je aromatické a sladké, perfektné na prípravu rôznych sladkých jedál ako napríklad gaštanové muffiny, gaštanový krém alebo gaštanový pudink. Voľba je na vás! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *