Ak sa chystáte pripraviť bravčovú krkovičku s cibuľovou omáčkou, postupujte podľa týchto návodov:
- Na začiatok si zabezpečte potrebné suroviny:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 2 veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 1 lyžička mletej papriky
- 2 lyžice hladkej múky
- 250 ml hovädzieho vývaru
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou
- Bravčovú krkovičku najskôr dobre osušte pomocou kuchynských papierových utierok a nakrájajte ju na tenké plátky. Dochutite soľou a korením podľa preferencií.
- Na pánvici zahrejte maslo a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednom plameni, až kým sa cibuľa nestane mäkkou.
- Pridajte mletú papriku a múku. Dobre premiešajte a nechajte zľahka opražiť.
- Nalejte do zmesi hovädzí vývar a priveste k varu. Potom znížte teplotu a nechajte omáčku variť niekoľko minút, aby sa zahustila.
- Medzitým na inej pánvici zahrejte olej. Opečte krkovičky z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú dostatočne prepečené.
- Hotové krkovičky servírujte s cibuľovou omáčkou a napríklad s dusenou ryžou alebo zemiakovými haluškami.
Ak máte pocit, že niečo nesedí, dajte nám vedieť!
2) Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou
Suroviny:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 3 veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 200 ml hovädzieho alebo kuracieho vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- Soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
- 1 čajová lyžička sladkej papriky (nepovinné)
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu (nepovinné)
- Petržlenová vňať na dekoráciu
Priebeh prípravy:
-
Úprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ju krájame na plátky hrubé 2 centimetre. Dochutite soľou a korením z oboch strán.
-
Opekanie mäsa: Na veľkej pánvici alebo v hrnci rozohrejte olej. Plátky krkovičky opečte na strednej teplote z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a dokonale prepečené. Po opečení ich vyberte a odložte na tanier.
-
Príprava cibuľovej omáčky: Na tej istej panvici pridajte na tenké plátky nakrájanú cibuľu a varte ju na strednom ohni, pričom ju neustále premiešavajte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť (asi 10 minút). Potom pridajte na jemno nasekaný cesnak a ešte niekoľko minút restujte.
-
Základ omáčky: K restovanej cibuli pridajte sladkú papriku (ak ju používate) a dobre premiešajte. Potom pridajte vývar a priveďte k varu. Omáčku varte niekoľko minút, aby sa chute spojili.
-
Dokončenie: Potom pridajte smotanu na varenie a dôkladne zamiešajte. Omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a tymiánom (ak používate). Vráťte plátky krkovičky späť do pánvice a varte na nízkej teplote ďalších 10-15 minút, kým nie sú úplne prepečené a mäso nezmäkne.
-
Servírovanie: Uvarenú bravčovú krkovičku s cibuľovou omáčkou podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo knedle. Na tanieri môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou pre krásny vzhľad.
Prajem dobrú chuť!
Vyzera to velmi chutne, urcite to vyskusam!
Dakujem za recept, skvele vysvetlene!
Mnam, toto bude moja dalsia obedova voľba.
Neviem sa dockat, kedy si to uvarim doma.
Skusala som tento recept a bol lahodny. Dakujem!
Krok za krokom som nasla ako pripravit tuto chutnu jedlo. Dakujem!
Skvely postup. Recept budem musiet vyskusat uz zajtra.
Skvelý recept, určite vyskúšam!
Ďakujem za skvelý návod, už sa teším na výsledok!
Super recept, tento týždeň ho určite vyskúšam!