Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou

Ak sa chystáte pripraviť bravčovú krkovičku s cibuľovou omáčkou, postupujte podľa týchto návodov:

  1. Na začiatok si zabezpečte potrebné suroviny:
    • 500 g bravčovej krkovičky
    • 2 veľké cibule
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2 lyžice masla
    • 1 lyžička mletej papriky
    • 2 lyžice hladkej múky
    • 250 ml hovädzieho vývaru
    • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou

  1. Bravčovú krkovičku najskôr dobre osušte pomocou kuchynských papierových utierok a nakrájajte ju na tenké plátky. Dochutite soľou a korením podľa preferencií.
  2. Na pánvici zahrejte maslo a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednom plameni, až kým sa cibuľa nestane mäkkou.
  3. Pridajte mletú papriku a múku. Dobre premiešajte a nechajte zľahka opražiť.
  4. Nalejte do zmesi hovädzí vývar a priveste k varu. Potom znížte teplotu a nechajte omáčku variť niekoľko minút, aby sa zahustila.
  5. Medzitým na inej pánvici zahrejte olej. Opečte krkovičky z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú dostatočne prepečené.
  6. Hotové krkovičky servírujte s cibuľovou omáčkou a napríklad s dusenou ryžou alebo zemiakovými haluškami.

Dúfam, že si tento recept vychutnáte!

 

Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou - 2

2) Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 3 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 200 ml hovädzieho alebo kuracieho vývaru
  • 100 ml smotany na varenie
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky (nepovinné)
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu (nepovinné)
  • Petržlenová vňať na dekoráciu

Priebeh prípravy:

  1. Úprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm. Dochutite soľou a korením z oboch strán.

    Ako upiecť pizzu v rúre?

    Ako upiecť pizzu v rúre?

    Čítať viac »

  2. Opekanie mäsa: Na veľkej pánvici alebo v hrnci rozohrejte olej. Plátky krkovičky opečte na strednej teplote z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a dokonale prepečené. Po opečení ich vyberte a odložte na tanier.

  3. Príprava cibuľovej omáčky: Na tej istej panvici pridajte na tenké plátky nakrájanú cibuľu a varte ju na strednom ohni, pričom ju neustále premiešavajte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť (asi 10 minút). Potom pridajte na jemno nasekaný cesnak a ešte niekoľko minút restujte.

  4. Základ omáčky: K restovanej cibuli pridajte sladkú papriku (ak ju používate) a dobre premiešajte. Potom pridajte vývar a priveďte k varu. Omáčku varte niekoľko minút, aby sa chute spojili.

  5. Dokončenie: Potom pridajte smotanu na varenie a dôkladne zamiešajte. Omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a tymiánom (ak používate). Vráťte plátky krkovičky späť do pánvice a varte na nízkej teplote ďalších 10-15 minút, kým nie sú úplne prepečené a mäso nezmäkne.

  6. Servírovanie: Uvarenú bravčovú krkovičku s cibuľovou omáčkou podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo knedle. Na tanieri môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou pre krásny vzhľad.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Arnold50 píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite to vyskusam!

  2. Jdrajna píše:

    Dakujem za recept, skvele vysvetlene!

  3. Tmecir píše:

    Mnam, toto bude moja dalsia obedova voľba.

  4. Iliska píše:

    Neviem sa dockat, kedy si to uvarim doma.

  5. Dagmara Adamcova píše:

    Skusala som tento recept a bol lahodny. Dakujem!

  6. Klara Ringlociova píše:

    Krok za krokom som nasla ako pripravit tuto chutnu jedlo. Dakujem!

  7. Tomas69 píše:

    Skvely postup. Recept budem musiet vyskusat uz zajtra.

  8. Stela05 píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  9. Dusan Kravjarova píše:

    Ďakujem za skvelý návod, už sa teším na výsledok!

  10. Juraj41 píše:

    Super recept, tento týždeň ho určite vyskúšam!