Bravčová panenka so sýrovou omáčkou

Dnes panenka s omáčkou. Postup je obzvlásť jednoduchý. A prípravu zlvádne každý dobrodruh v kuchyni.

Bravčová panenka so syrovou omáčkou

Jeden fakt na začiatok. Bravčové mäso sa u nás nepripravuje, tak často ako by si zaslúžilo. Musíme chápať, že je v ňom veľa menej chemikálií ako v kuracom mäse. Tento zdravotný benefit je kľúčový. A mali by ste ho brať do úvahy hneď pri kúpe mäsa. Áno viem ani mne bravčovina nevonia, tak ako kuracie mäsko. Ale s týmto receptom ten závan nebudete cítiť a chuť si vychutnáte.

Pripravme si ho spolu v pár bodoch, tak ako nikdy predtým. Poďme na to.

Bravčová panenka v kabátiku so syrovou omáčkou

Bravčová panenka so syrovou omáčkou je vynikajúce jedlo, ktoré si užijete na plné obrátky. Ak chcete vychutnať túto lahôdku, nasledujte tento jednoduchý postup:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej panenky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 250 ml smotany na varenie
  • 100 g syra (Gouda alebo niektorý iný tvrdý syr), nastrúhaný

Postup:

  1. Panenku osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  2. Rozohrejte olej na panvici na strednom ohni a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju, kým nebude mäkká a sklovitá.
  3. Pridajte pretlačený cesnak a orestujte ho ešte pár sekúnd.
  4. Vložte bravčovú panenku na panvicu a opiekajte z oboch strán, kým nebude vonku pekne zlatohnedá a vnútri dobre prepečená.
  5. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Nechajte omáčku povariť a zhustnúť.
  6. Keď sa omáčka zhustne, vmiešajte nastrúhaný syr. Nechajte ho rozpustiť a omáčka bude mať krémovú konzistenciu.
  7. Podávajte bravčovú panenku so syrovou omáčkou ešte horúcu s prílohou podľa chuti, napríklad so zemiakovými lokšami alebo šťavnatou ryžou.

Tento recept je praktický a chutný. Vychutnajte si ho s rodinou alebo priateľmi!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *