Bravčová pečienka na horčici

Ak máte chuť na výborné bravčové pečienky s horčicou, tu je jednoduchý recept pre vás:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečenky
  • 2 lyžice horčice
  • 2 strúčiky cesnaku (rozotretého)
  • 1 lyžica oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová pečienka na horčici

Postup:

  1. Najskôr si pripravte marinádu. V miske zmiešajte horčicu, rozotretý cesnak, olej, soľ a čierne korenie.
  2. Bravčovú pečenku nakrájajte na tenké plátky a ponorte ich do pripravenej marinády. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút (alebo dlhšie, ak máte viac času).
  3. Na panvici rozohrejte olej a pridajte marinované plátky pečenky. Opekajte ich z oboch strán, kým pečienka nie je vnútri dobre prepečená.
  4. Servírujte pečienky s prílohou podľa vašej chuti, napríklad s restovanou zeleninou, ryžou alebo zemiakovou kašou.

Môžete si vychutnať vynikajúcu bravčovú pečienku na horčici s príjemnou pikantnou chuťou. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 600 g bravčovej pečienky
  • 3 lyžice horčice (môžeš použiť klasickú alebo dijonskú)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml vývaru (môže byť kurací alebo zeleninový)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky (voliteľné, na podávanie)

Postup:

  1. Príprava pečienky: Bravčovú pečienku dôkladne umyj a osuši papierovou utierkou. Potom ju potri horčicou z oboch strán. Nechaj marinovať aspoň 30 minút, najlepšie však niekoľko hodín v chladničke.

  2. Cibuľa a cesnak: Na panvici rozohrej olivový olej. Pridaj nakrájanú cibuľu a osmaž ju dozlata. Potom pridaj nasekaný cesnak a krátko osmaž, aby nezhorkol.

  3. Opekanie pečienky: Na panvicu pridaj marinovanú pečienku. Opeč ju z každej strany na vysokom ohni, aby sa pekne zatiahla (asi 3-4 minúty z každej strany).

  4. Pridanie zeleniny: K pečienke pridaj nakrájané mrkvy a v prípade použitia aj zemiaky. Dobré je ich nakrájať na väčšie kusy, aby sa nezavarili.

  5. Podliatie: Zalej vývarom a pridaj sušený tymian. Osoľ a okoreň podľa chuti.

  6. Dusenie: Zakry panvicu pokrievkou a nechaj dusiť na strednom ohni asi 45-60 minút, alebo kým nie je pečienka mäkká. Občas skontroluj, či je dostatok tekutiny, a prípadne prilievaj vývar alebo vodu.

  7. Dokončenie: Ak chceš, môžeš pečienku pred podávaním posypať čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.

  8. Podávanie: Podávaj teplé, najlepšie s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *