Ak máte chuť na výborné bravčové pečienky s horčicou, tu je jednoduchý recept pre vás:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečenky
- 2 lyžice horčice
- 2 strúčiky cesnaku (rozotretého)
- 1 lyžica oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Bravčová pečienka na horčici
Postup:
- Najskôr si pripravte marinádu. V miske zmiešajte horčicu, rozotretý cesnak, olej, soľ a čierne korenie.
- Bravčovú pečenku nakrájajte na tenké plátky a ponorte ich do pripravenej marinády. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút (alebo dlhšie, ak máte viac času).
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte marinované plátky pečenky. Opekajte ich z oboch strán, kým pečienka nie je vnútri dobre prepečená.
- Servírujte pečienky s prílohou podľa vašej chuti, napríklad s restovanou zeleninou, ryžou alebo zemiakovou kašou.
Môžete si vychutnať vynikajúcu bravčovú pečienku na horčici s príjemnou pikantnou chuťou. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 600 g bravčovej pečienky
- 3 lyžice horčice (môžeš použiť klasickú alebo dijonskú)
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného tymianu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 200 ml vývaru (môže byť kurací alebo zeleninový)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky (voliteľné, na podávanie)
Postup:
-
Príprava pečienky: Bravčovú pečienku dôkladne umyj a osuši papierovou utierkou. Potom ju potri horčicou z oboch strán. Nechaj marinovať aspoň 30 minút, najlepšie však niekoľko hodín v chladničke.
-
Cibuľa a cesnak: Na panvici rozohrej olivový olej. Pridaj nakrájanú cibuľu a osmaž ju dozlata. Potom pridaj nasekaný cesnak a krátko osmaž, aby nezhorkol.
-
Opekanie pečienky: Na panvicu pridaj marinovanú pečienku. Opeč ju z každej strany na vysokom ohni, aby sa pekne zatiahla (asi 3-4 minúty z každej strany).
-
Pridanie zeleniny: K pečienke pridaj nakrájané mrkvy a v prípade použitia aj zemiaky. Dobré je ich nakrájať na väčšie kusy, aby sa nezavarili.
-
Podliatie: Zalej vývarom a pridaj sušený tymian. Osoľ a okoreň podľa chuti.
-
Dusenie: Zakry panvicu pokrievkou a nechaj dusiť na strednom ohni asi 45-60 minút, alebo kým nie je pečienka mäkká. Občas skontroluj, či je dostatok tekutiny, a prípadne prilievaj vývar alebo vodu.
-
Dokončenie: Ak chceš, môžeš pečienku pred podávaním posypať čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.
-
Podávanie: Podávaj teplé, najlepšie s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!