Ak máte záujem pripraviť bravčovú pečeň v parnom hrnci, začnime s nasledujúcimi krokmi:

Príprava ingrediencií:

  1. 500 g bravčovej pečene nakrájanej na plátky
  2. 1 cibuľa nakrájaná na kúsky
  3. 2 strúčiky cesnaku nasekané na drobné kúsky
  4. 2 lyžice olivového oleja
  5. Soľ a korenie podľa chuti

 

Bravčová pečienka v parnom hrnci

Postup prípravy:

  1. Do hrnca na pare nalejte dostatočné množstvo vody a postavte ho na sporák. Začnite zohrievať vodu na strednom ohni.
  2. Vložte bravčovú pečeň do misky alebo na mriežku na pare, aby bola pečeň vzdialená od priameho kontaktu s vodou.
  3. Pridajte do hrnca na pare cibuľu a cesnak. Posypte ich soľou a korením podľa vašej chuti.
  4. Položte misku s bravčovou pečeňou na misku alebo mriežku na pare v hrnci.
  5. Zakryte hrniec a nechajte bravčovú pečeň variť na pare približne 20 – 25 minút, alebo kým nie je dobre uvarená. Upozorňujeme, že čas varenia sa môže líšiť v závislosti od hrnca na pare a hrúbky plátkov pečene.
  6. Po uvarení odstráňte bravčovú pečeň z hrnca a nechajte ju chvíľu odpočívať.
  7. Počas odpočinku po uvaríte bravčovú pečeň môžete podávať s dusenou zeleninou, ryžou alebo šalátom.

Dúfam, že táto receptúra vám pomôže pri príprave chutnej bravčovej pečene v parnom hrnci!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *