Bravčová krkovička vo vlastnej šťave

Ahoj!

Tu je jednoduchý recept na bravčovú krkovičku vo vlastnej šťave:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky, na kocky nakrájané
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkových kúskov (z konzervy)
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžička soľ
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
  • olej na smaženie

Postup:

  1. Na stredne vyhriatej panvici si rozohrej olej a pridaj cibuľu a cesnak. Smaž ich, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  2. Pridaj nakrájanú bravčovú krkovičku do panvice a opiekaj, kým nebude mäso z každej strany dobre prepečené.
  3. Do panvice pridaj paradajkové kúsky, hovädzí vývar, soľ, mletý čierne korenie a rozmarín.
  4. Zakry panvicu, zníž teplotu a nechaj dusiť asi 45-60 minút, alebo kým krkovička nebude jemná a mäkká.
  5. Občas premiešaj, aby sa ingrediencie dobre prepojili.
  6. Podávaj vo vlastnej šťave s prílohou podľa tvojich preferencií, napríklad s ryžou alebo zemiakmi.

Dúfam, že ti tento recept pomôže pri príprave chutného jedla! Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať.

 

2) Bravčová krkovička vo vlastnej šťave

Ak hľadáte recept na bravčovú krkovičku vo vlastnej šťave, tu je jednoduchý spôsob, ako ju pripraviť:

Potrebujete:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 500 ml vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného majoránu

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku si opláchnite pod tečúcou vodou a osušte utierkou.
  2. Cibuľku ošúpte a nakrájajte na tenké krúžky. Cesnak rozdrvte.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľku a cesnak, až kým nebudú zlatisté a mäkké.
  4. Do hrnca alebo hlbšej panvice dajte orestovanú cibuľku a cesnak. Pridajte mletú sladkú papriku a premiešajte.
  5. Na panvici rozohrejte olej a opečte bravčovú krkovičku zo všetkých strán, aby sa jej povrch pekne zatiahol.
  6. Opečenú krkovičku pridajte do hrnca s cibuľkou a cesnakom.
  7. Zalejte vývarom a pridajte sušený majorán. Dochutte soľou a čiernym korením.
  8. Prikryte hrniec a dusenú krkovičku vo vlastnej šťave nechajte variť na miernom ohni asi 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťava sa zredukuje.
  9. Občas premiešajte a pridajte potrebné množstvo vody alebo vývaru, ak sa šťava zbytočne rýchlo vyparí.

Podávajte bravčovú krkovičku vo vlastnej šťave s dusenými alebo pečenými zemiakmi a zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť!

 

 

3)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky (voliteľné)
  • 2-3 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 lyžice rastlinného oleja
  • 250 ml vývaru (môže byť aj voda)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na hrubšie plátky (približne 2-3 cm). Osolte a okoreňte čiernym korením a mletou paprikou z oboch strán.

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu nakrájajte na kolieska a cesnak nasekajte na jemno.

  3. Opekanie mäsa: V hlbokom hrnci alebo pečiacej panvici rozohrejte rastlinný olej. Pridajte krkovičku a opečte ju z oboch strán do zlato-hneda. Opečené mäso vyberte a dajte nabok.

  4. Príprava zeleniny: Do toho istého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte, kým cibuľa nezmäkne. Ak chcete, môžete pridať aj nastrúhanú mrkvu a nakrájané zemiaky.

  5. Dusenie: Vráťte krkovičku naspäť do hrnca k zelenine. Pridajte bobkové listy a podlejte vývarom alebo vodou. Zakryte pokrievkou a duste na nízkej teplote približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nezmäkne. Ak je potrebné, počas dusenia môžete pridať trochu vody.

  6. Podávanie: Keď je krkovička hotová, vyberte ju z hrnca a nakrájajte na tenšie plátky. Zeleninu a šťavu preceďte a podávajte ako prílohu.

Tip:

Podávajte s čerstvým chlebom alebo knedľou, aby ste si vychutnali šťavu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *