Na prípravu kuracích pŕs s kyslou kapustou a zemiakmi budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 1 veľká hlávka kyslej kapusty
– 6 zemiakov
– soľ, čierne korenie
– olej na smaženie
Kuracie prsia s kyslou kapustou a zemiakmi
Postup:
1. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na tenké rezance. Posolte a okoreňte podľa chuti.
2. Na panvici zohrejte olej a opekajte kuracie rezance zo všetkých strán, až kým nebudú pekne zlatisté.
3. Kyslú kapustu opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na jemné rezance.
4. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na plátky.
5. Do veľkej hrnca dajte zemiaky, kyslú kapustu a kuracie rezance. Podlejte trochou vody a nechajte dusiť, kým zemiaky nebudú mäkké.
6. Dochutite soľou a korením podľa chuti.
Podávajte kuracie pŕsia s kyslou kapustou a zemiakmi teplé, môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!