Hovädzia pečienka na hubách 

Čas prichýliť sa k zaujímavejmu receptu na hovädziu pečienku s hubami! Tu je jednoduchý postup:

Hovädzia pečienka na hubách, pochutíte si všetci doma.

Suroviny:

  • 500 g hovädziej pečienky
  • 250 g šampiónových húb
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • bylinky (napr. tymian, rozmarín) na dochutenie

 

Hovädzia pečienka na hubách 

Postup:

  1. Hovädziu pečienku nakrájajte na tenké plátky a osolte ju z oboch strán.
  2. Očistené huby nakrájajte na tenké kúsky.
  3. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  4. Na panvici zahrejte maslo a olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisto vypražené.
  5. Pridajte na panvicu nakrájané huby a dusťte ich, kým nezmäknú.
  6. Zatiaľ čo huby dusíte, na inej panvici opečte plátky hovädzieho mäsa z oboch strán, aby boli vonkajšie časti jemne karamelizované, ale vnútri ešte šťavnaté.
  7. Vo výslednej panvici spojte huby s cibuľou a cesnakom a osolte a okoreňte podľa chuti.
  8. Na záver pridajte do zmesi bylinky, ktoré dodajú jedlu vôňu a dochutenie.

Podávajte tento pokrm teplý so zeleninovou prílohou alebo s opečenými zemiakmi. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzej pečienky
  • 200 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny alebo hlivy ústricovej)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného tymiánu (voliteľné)
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín: Hovädziu pečienku umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame ju na tenké plátky. Huby umyjeme, zbavíme stoniek (ak používame šampiňóny) a nakrájame na plátky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme na jemno.

  2. Smaženie cibule a cesnaku: V hlbšej panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej na strednej teplote. Pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme do zlatista. Potom pridáme cesnak a krátko orestujeme, aby sa uvoľnila aróma.

  3. Pridanie húb: K orestovanej cibuli s cesnakom pridáme nakrájané huby. Smažíme, kým huby nezmäknú a nezačnú pustiť šťavu. Potom osolíme, okoreníme a môžeme pridať aj sušený tymián.

  4. Príprava hovädzej pečienky: Na samostatnej panvici na vysokom ohni rýchlo opečieme plátky hovädzej pečienky z oboch strán (približne 2-3 minúty z každej strany), aby sa zatiahli. Potom ich pridáme k hubovej zmesi.

  5. Podliatie a dusenie: Do panvice s hubami a pečienkou pridáme vývar a smotanu na varenie. Všetko premiešame, privedieme k varu a potom znížime teplotu. Necháme dusiť cca 15-20 minút, kým sa mäso nezmäkne a nevaríme ho príliš dlho, aby nestratilo svoju šťavnatosť.

  6. Podávanie: Hotovú hovädziu pečienku na hubách podávame teplú, ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme ju servírovať s prílohou ako je zemiaková kaša, knedle alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *