Dusené kuracie stehná na cibuli

Kuracie stehná ako “koncept” veľmi milujem, ale v kombinácii s jarnou cibuľkou je to fantastická kombinácia. Dnes vám predstavím tento jednoduchý recept, aby ste si vedeli aj vy pripraviť váš chutný obedík.

Cibuľka je základom do mnohých jedál To vám hádam ani nemusím vysvetľovať. Ale odporúčam vám pridať viac cibule, aby bol rceept ešte o to lepší. Prípadne ešte pred koncom teplenej úpravy pridať jednu cibuľu. Už podla toho akú konzistenciu máte radi.

Síce v ingredienciách uvádzam len jedni cibuľu, ale pokojne ich tam možete dať aj tri.

 

Dusené kuracie stehná na cibuli

Kurča pečené  na zemiakoch a cibuli  - stredomorská kuchyňa

Dusené kuracie stehná na cibuli

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 veľká cibuľa
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané

Postup:

  1. Kuracie stehná opláchnite, osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  2. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
  3. Pridajte cesnak a dusené kuracie stehná. Opečte ich z oboch strán dozlatista.
  4. Znížte teplotu a pokrytým hrncom dusíme kuracie stehná na miernom ohni asi 30-40 minút, kým nebudú mäkké a šťavnaté.
  5. Počas dusenia pridáme podľa potreby trochu vody.
  6. Podávajte s prílohou podľa vašej voľby, napríklad s pečenými zemiakmi alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *