Ak by ste chceli pripraviť guľky v paradajkovej omáčke, tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes)
  • 1 malá cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekané
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky suchého oregana
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pohár paradajkového pretlaku alebo pasírovanej paradajkovej omáčky
  • 1/2 čajovej lyžičky cukru (voliteľné pre zjemnenie kyslosti omáčky)
  • Sójová omáčka (voliteľné na dochutenie)

 

Guľky v paradajkovej omáčke

Postup:

  1. V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, petržlenovú vňať, strúhanku, mletú papriku, oregano, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Formujte menšie guličky zo zmesi mäsa a nechajte ich odpočívať.
  3. Na panvici zahrejte olivový olej a opekajte guličky, až kým nie sú pekne zlatisté zo všetkých strán. Odkladajte ich na tanier.
  4. Do panvice, kde ste opekali guličky, pridajte paradajkový pretlak alebo pasírovanú omáčku. Ak je omáčka príliš kyslá, môžete pridať trochu cukru. Ak chcete omáčku obohatiť, pridajte aj niekoľko kvapiek sójovej omáčky.
  5. Varte omáčku na miernom ohni asi 10-15 minút, aby sa chuť ingrediencií prepojila a omáčka sa trochu zredukovala.
  6. Vložte opäť guličky do omáčky a nechajte ich spolu variť ďalších 10-15 minút, aby sa guličky dobre prepekali a nasiakli chuťou paradajkovej omáčky.
  7. Podávajte guľky v teplej paradajkovej omáčke s cestovinami, zemiakovým pyré alebo ako súčasť rôznych jedál.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *