Určite! Tu je jednoduchý recept na pečené bravčové karé v rúre:
Potrebujeme:
- 500 g bravčového krku
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica čerstvého tymiánu (alebo môžete použiť aj sušený tymián)
- soľ a korenie podľa chuti
Bravčové karé recepty v ruré
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Bravčové karé si dôkladne opláchnite a osušte papierovou utierkou.
- Cesnak olúpte a nakrájajte na malé kúsky.
- Vo šalátovej miske zmiešajte olivový olej, nakrájaný cesnak, tymián, soľ a korenie.
- Touto zmesou potrite celú plochu karé z oboch strán.
- Karé umiestnite do pekáča a vložte do vyhriatej rúry.
- Pečte približne 25-30 minút, alebo kým dosiahne vnútorná teplota 70 °C.
- Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať pred podávaním.
Takto pripravené pečené bravčové karé je skvelé ako hlavné jedlo k obede alebo večeri. Môžete ho podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového karé
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 4 zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 3 lyžice olivového oleja
- 200 ml vývaru (zeleninového alebo mäsového)
- 1 polievková lyžica horčice (voliteľné)
- 1 lyžička medu (voliteľné)
Postup:
-
Príprava mäsa: Bravčové karé umyjeme, osušíme a na viacerých miestach narežeme (to pomôže, aby sa lepšie prepeklo). Potom ho dôkladne osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a tymiánom.
-
Marinovanie: V miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, horčicu a med. Touto zmesou potrieme celé karé a necháme aspoň 30 minút marinovať (ideálne niekoľko hodín v chladničke).
-
Príprava zeleniny: Cibuľu nakrájame na kolieska, mrkvu na koliesky a zemiaky na väčšie kocky alebo štvrtinky. Zeleninu rozmiestnime na dno pekáča.
-
Pečenie: Na predprípravenú zeleninu položíme marinované bravčové karé a okolo neho zalejeme vývarom. Zakryjeme pekáč alobalom, aby sa karé nepripálilo, a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 1 hodinu.
-
Odokrytie a dopečenie: Po uplynutí hodiny odstránime alobal a pečieme ďalších 30 minút, aby sa karé pekne dohneda a zelenina sa dostatočne prepekla.
-
Servírovanie: Po upečení necháme karé chvíľu odpočinúť, následne ho nakrájame na plátky a podávame so zemiakmi a mrkvou.
Dobrú chuť!
Tento recept na pečené bravčové karé vyzerá naozaj skvele! Veľmi sa mi páči, ako sú ingrediencie jednoduché a dostupné. Už sa teším, keď ho vyskúšam urobiť pre moju rodinu. Určite to bude hit!
Mám rád recepty, kde môžem kombinovať rôznu zeleninu! Tento recept je úžasný, pretože zemiaky a mrkva sú skvelou voľbou k bravčovému karé. Teším sa na to, ako budem variť a podávať toto jedlo svojim priateľom!
Tento recept je presne to, čo som hľadala! Jednoduché pokyny a chutné ingrediencie robia z pečeného bravčového karé perfektný nápad na večeru. Určite ho vyskúšam tento víkend. Dúfam, že aj mne sa podarí tak dobre ako vám!
Mňam! Recept vyzerá veľmi lákavo a vôňa cesnaku s tymiánom ma už láka do kuchyne. Pečené karé si určite pripravím s rodinou. Je super, že je to aj zdravá voľba pre naše večere!
Jasné pokyny a skvelé ingrediencie! Som nadšený z toho, aký jednoduchý je tento recept. Určite ho vyskúšam aj so svojou vlastnou variáciou zeleniny. Ďakujem za inšpiráciu na chutnú večeru!
Veľmi ma teší tento recept! Kombinácia marinovania s cesnakom a horčicou mi príde úžasná. Mám rád varenie pre svojich blízkych a verím, že ich týmto jedlom určite poteším!
‘Dobrú chuť!’ – presne toto potrebujem počuť po tom, čo urobím toto bravčové karé! Príprava zeleniny vedľa mäsa ma veľmi teší. Už teraz sa mi zbiera slina pri predstave tejto lahôdky.
‘Wow!’ Tento recept obsahuje všetko, čo mám rád: jednoduchosť a vynikajúcu chuť! Rád experimentujem v kuchyni a táto kombinácia znie fantasticky. Moja rodina bude určite šťastná za túto pochúťku.
‘Toto je ideálny rodinný recept!’ Už sa neviem dočkať víkendu, keď ho vyskúšam pripraviť pre svojich rodičov. Je skvelé mať takéto ľahké pokyny na prípravu lahodného jedla.