Bravčové karé recepty v ruré

Určite! Tu je jednoduchý recept na pečené bravčové karé v rúre:

Potrebujeme:

  • 500 g bravčového krku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu (alebo môžete použiť aj sušený tymián)
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bravčové karé recepty v ruré

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Bravčové karé si dôkladne opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  3. Cesnak olúpte a nakrájajte na malé kúsky.
  4. Vo šalátovej miske zmiešajte olivový olej, nakrájaný cesnak, tymián, soľ a korenie.
  5. Touto zmesou potrite celú plochu karé z oboch strán.
  6. Karé umiestnite do pekáča a vložte do vyhriatej rúry.
  7. Pečte približne 25-30 minút, alebo kým dosiahne vnútorná teplota 70 °C.
  8. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať pred podávaním.

Takto pripravené pečené bravčové karé je skvelé ako hlavné jedlo k obede alebo večeri. Môžete ho podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *